Publicitat
Publicitat

TV3 venç també a l'octubre i ja enfila setze mesos de líder

Al conjunt de l'Estat, Telecinco arrabassa la primera posició a Antena 3

Tv3 ha eixamplat aquest octubre el seu propi rècord de cadena amb més mesos consecutius de lideratge: ja en suma setze, un cop computades les dades de l'octubre, fetes públiques ahir. A la lliga estatal, Telecinco ha aconseguit prendre-li el primer lloc a Antena 3, l'eterna rival.

Baixa la quota del català fins al 21,3%

TV3 ha acabat l'octubre amb un 13,6% de quota de pantalla: tot i que baixa una dècima, segueix tenint un còmode avantatge respecte a Telecinco, que és segona amb un 11,2% i registra un creixement important des del 9,9% del setembre. Antena 3, en canvi, està estancada en l'11,1% i ha baixat fins a la tercera posició. I La 1 puja respecte del mes passat (de 6,5% a 7,0%), però la dada encara és substancialment més baixa que l'octubre del 2012, quan va aconseguir un 8,0%. El rànquing es completa amb La Sexta (5,7%), Cuatro (5,3%) i 8TV (3,7%, repeteix la dada de l'any passat i baixa una dècima respecte a fa un any).

L'èxit de TV3 a l'octubre s'explica tant pels bons resultats (ja tradicionals) dels Telenotícies com pels programes El convidat , El foraster i la minisèrie Olor de colònia , que han aconseguit mitjanes d'audiència del 20%. Pel que fa a la resta de canals de la CCMA, el 33 aconsegueix un 1,6%, l'Esport 3 un 1,3% i el 3/24 un 1,1%. Els canals en català sumen un 21,3% de quota, cosa que suposa caure prop de dos punts respecte a l'octubre de fa un any, quan aquest índex era del 23,1%.

TV3 guanya també la batalla qualitativa

La pública catalana ha mantingut el 8,1 de nota que li atorguen els espectadors que participen en el panel GFK. És la televisió més ben valorada d'entre les generalistes, seguida de prop per La Sexta, que marca un 8. Ja a més distància, Antena 3 i La 1 empaten a 7,6 punts, mentre que Cuatro obté un 7,5 i Telecinco un 7,4%. Pel que fa a canals especialitzats, el que obté millor puntuació és el canal 33, amb un 8,7 que iguala la nota màxima obtinguda a l'abril.

Antena 3 creix, però no prou per seguir líder

Després de tres mesos com a televisió més vista en el conjunt de l'Estat, Antena 3 ha cedit la plaça a Telecinco, que s'enfila fins al 14,1% de quota (nou dècimes més que el canal d'Atresmedia). L'èxit de programes com La Voz , la minisèrie Niños robados (i els especials que se n'han derivat) i els partits del Mundial s'apunten com a factors d'aquest sorpasso . La 1, per la seva banda, consolida la noció que ja ha tocat fons: amb un 10,4% -mig punt més que al setembre- fa els seus millors resultats en cinc mesos.

El grup Atresmedia es recupera d'haver estat destronat amb Antena 3 gràcies a la germana petita de La Sexta, que aconsegueix superar Cuatro, cosa que no passava des del maig. Aquest octubre ha aconseguit un 6,2%, tres dècimes més que el canal de Mediaset gràcies als bons resultats de programes com Salvados (segona millor dada històrica), Encarcelados (una de les revelacions de la temporada) i El intermedio (que puja mig punt en un sol mes).

Els canals de Mediaset acaparen el 29,6%

Els vuit canals del grup Mediaset sumen el 29,6% de l'audiència televisiva. Atresmedia queda segona, amb un 29% que iguala el seu màxim històric, i això que juga amb un canal menys que el seu rival. Tots dos grups veuen créixer el seguiment dels seus canals especialitzats. Així, els de Mediaset han passat del 8,4% al 9,5% (amb Factoria de Ficción com a líder de grup: 2,8%), mentre que els d'Antena 3 salten del 8,3% i ja sumen el 9,2% (en aquest cas és Neox qui acumula més audiència, amb un 2,2%).

PUBLICITAT
PUBLICITAT