Publicitat
Publicitat

‘True detective’ se’n va a Califòrnia a trobar el mal

La HBO i Canal+ estrenen dilluns a la matinada la segona temporada de la sèrie

True detective es desplaça a Califòrnia per a la segona temporada, però per mostrar la cara menys assolellada -no només des del punt de vista meteorològic, sinó també moral- de l’estat americà. La sèrie, revelació l’any passat gràcies a la química entre Matthew McConaughey i Woody Harrelson, torna demà a la matinada (als EUA i a Canal+) amb un càsting diferent i unes trames del tot desconnectades amb el cas de la primera tanda d’episodis.

El cas que trena la temporada torna a suggerir un contacte amb l’esoterisme. Un alt funcionari d’una petita ciutat de l’interior californià apareix mort a la carretera, amb signes satànics marcats pel cos. Tres policies i un criminal que vol deixar de ser-ho assumiran la investigació del cas, que, com passava l’any passat, evidenciarà l’estat de corrupció en què viu la comunitat.

L’actor Colin Farrell dóna vida a un dels policies que liderarà el cas, cocaïnòman i amb problemes de control d’ira. L’actor -conegut per la seva vida dissoluta i baralles habituals- ha ironitzat que, per treballar el personatge, va haver de remenar “en el passat no-gaire-distant”. Tot i que per contracte no pot revelar detalls de la trama, sí que va suggerir alguns trets d’aquesta segona temporada: “Estèticament és molt diferent. Però hi ha una sensibilitat similar, i els personatges es barallen amb els mateixos dubtes i vacil·lacions existencials que tenen a veure amb el sentit de la vida, el seu propòsit i l’intent d’enterrar la foscor que puguis arrossegar del passat”.

A l’altra banda de la llei hi ha Vince Vaughn, que interpreta un trinxeraire que vol convertir-se en un home de negocis (lícits). True detective intentarà espolsar-se la crítica de masclista que se li va fer el curs passat introduint-hi una protagonista femenina. Rachel McAdams ( Mean Girls, Midn ight in Paris ) assumeix el rol de xèrif de la ciutat, marcada per una enteresa i ètica que topa amb un sistema degenerat per la corrupció. El quartet principal el completa Taylor Kitsch ( X-Men, Battleship ), que fa de policia de trànsit, que vol escapar d’un passat marcat per un escàndol injust.

La renovació de l’elenc no és l’única novetat en l’equip. El guionista Nic Pizzolatto, que ja va escriure tots els guions de la primera temporada, signa també tots els de la segona. En canvi, el director Cary Fukunaga, que es va posar al darrere de les càmeres en tots els capítols emesos fins ara, segueix però només com a productor executiu. De moment, els dos primers episodis -dels vuit que té la temporada- han comptat amb Justin Lin, director de la saga de pel·lícules Fast and furious.

Postveritat