25/05/2013

'Yakisoba' "vejitriano"

1 min

No he fet la mili, no he passat una guerra, però vaig sobreviure a la dieta de les primeres edicions del Primavera: entrepans de goma amb un formatge dubtós a dins, etc. Tot això va canviar ja fa anys, i ara hi ha una oferta gastronòmica més que decent: pizza, mexicà (bé: tex-mex), hamburgueses de carn i veganes, hindú... La millor novetat, enguany, són els yakisoba del Bouzu -"vejitriano", aclareix la pissarra- per 4,50 euros. Es manté la xurreria La Selva, proveïdora oficial de patates fregides, i una creperia d'una família d'Osona -aventuro, per l'accent- els nois de la qual vaig veient créixer, any rere any. El penúltim encert ha estat el retorn a l'euro, després d'uns anys de "moneda pròpia", que t'obligava a fer cues davant de màquines per canviar pèmpins per tiquets. I dues queixes recollides: la disminució de la mida dels mítics Choripans del bar Sifó i la negativa a servir coca-cola sense gel. "Per coses com aquestes se'n va anar en orris el comunisme", li dic a l'afectat. Que em mira estrany.

stats