Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Un anunci trampós de Societat Civil Catalana

La tria cromàtica és delatora...

"Hem guanyat el seu plebiscit", exclama l’anunci que ha inserit Societat Civil Catalana en diversos diaris. "Ara, concòrdia i diàleg", segueix. I ho fa sobre la imatge de quatre siluetes de persones solapades, cadascuna de color diferent. Diàleg, però la tria cromàtica és delatora: n’hi ha una de vermella (PSC), una de blau cel (PP), una de taronja (Ciutadans) i una de lila (CSQP). Aquesta última apareix en primer pla. El partit ha insistit que no vol ser comptat al bloc del no. No sembla que estiguin tenint gaire sort.

Polèmica foto a ‘El Mundo’

'El Mundo' entrevista Inés Arrimadas i la fotografia l’enquadra decapitada, de manera que se li veu el tors i, al fons, una imatge d’Albert Rivera. Les xarxes han saltat amb la imatge. Jo no crec que hi hagi més intenció que assenyalar la dependència riverina, però l’editor gràfic hauria d’haver previst que se’n faria la lectura maliciosa. El rotatiu ha hagut de sortir al pas de la polèmica i ha publicat un  post on defensen la fotografia, tot i que concedeixen que la intenció original no va quedar ben plasmada en el resultat.

Àlex Garcia publicava una bona foto a 'La Vanguardia', on Arrimadas apareixia difuminada i Rivera, al seu costat, no. Venia la mateixa idea i no semblava que l’enquadraven pels pits.

Una rectificació

Ahir explicava que 'La Vanguardia' no va publicar al paper cap peça sobre la dimissió del president de Societat Civil Catalana. No era així: la informació va aparèixer en un complement. La base de dades on es pot buscar per paraules clau en tota la premsa no va indexar aquesta peça. Caldria haver fet una segona comprovació. Disculpes al diari i als lectors.