Publicitat
Publicitat

Els canals dels EUA desvelen les sèries del curs que ve

Aquesta setmana s’han celebrat els ‘upfronts’, la cita en què les televisions en obert expliquen quines ficcions fitxen, renoven i cancel·len de cara a la tardor Les ficcions de gènere predominen entre les noves contractacions, en una collita en què es troben a faltar els noms dels grans creadors

LES QUE HAN FITXAT

The player (NBC)

Wesley Snipes torna al primer pla amb aquest thriller sobre una organització secreta que organitza unes sinistres juguesques: els rics poden apostar si aquest grup serà capaç d’aturar un crim que s’està gestant. L’actor Philip Winchester és l’altre protagonista d’una sèrie produïda per John Davis, responsable a la mateixa cadena de The blacklist, amb la qual comparteix un to similar.

Minority Report (Fox)

La conversió de pel·lícules de cinema en sèries continua en marxa. Aquesta tardor serà el torn de Minority Report. El film futurista de Steven Spielberg tindrà seqüela televisiva, ambientada deu anys després que l’acció de la cinta original. La premissa és la mateixa: uns visionaris són capaços de predir crims del futur. Stark Sands i Meagan Good són els protagonistes.

Code Black (CBS)

Un nou drama mèdic s’incorporarà a la graella. Es tracta de Code Black, amb una oscaritzada Marcia Gay Harden que en el pilot havia d’interpretar un personatge secundari però que finalment assumirà el rol protagonista. Tot i que és una ficció, està basada en un documental de Ryan McGarry filmat a la sala d’emergències d’un trafegós hospital de Los Angeles.

Wicked city (ABC)

El bon moment de la ciutat de Los Angeles com a subjecte cinematogràfic i televisiu quedarà refermat per aquesta sèrie, que s’ambientarà en diferents èpoques. La primera temporada té lloc el 1982 i segueix les destrosses que fa un assassí en sèrie. Ed Westwick (en el seu primer paper des de Gossip girl ), Erika Christensen i Adam Rothenberg encapçalen el repartiment.

Angel from Hell (CBS)

Tot i que Glee ha passat a millor vida, a la carismàtica actriu Jane Lynch no li faltarà feina: protagonitzarà Angel from Hell, la nova comèdia de la CBS que explica la vida d’una peculiar àngel de la guarda. El problema és que la persona que rep la seva acció benefactora no acaba de tenir clar si efectivament és un àngel o algú que no gira del tot rodó. Amb guió de Tad Quill ( Scrubs ).

The alienist (TNT)

Cary Fukunaga aprofita el seu èxit com a director de True detective per col·locar un projecte que ha tingut rondant pels estudis durant anys. Un psiquiatra, un periodista i un policia treballen junts per capturar l’any 1896 els primers assassins en sèrie de Nova York. La sèrie és una adaptació del llibre del mateix nom, un bestseller de Caleb Carr, i constarà de vuit episodis.

LES QUE HAN RENOVAT

The mysteries of Laura (NBC)

L’adaptació americana d’aquesta sèrie a mig camí entre la intriga i la comèdia ha fet forat entre el públic i la NBC l’ha renovat per a una segona temporada. Això sí, de moment només ha encarregat 13 episodis, en comptes dels 22 que va emetre el curs anterior. Debra Messing assumeix el rol que a Espanya interpreta María Pujalte. La sèrie va ser nominada a un premi People’s Choice.

The last man on Earth (Fox)

Will Forte rep l’aval de la Fox per seguir explicant com és viure sent (presumptament) l’últim home sobre la Terra. L’exestrella del Saturday night live ha aconseguit el suport de la crítica amb aquesta comèdia postapocalíptica que explora les tensions sexuals, un cop se sap que també han sobreviscut alguns espècimens humans femella. Forte escriu, produeix i protagonitza.

Sleepy Hollow (Fox)

Hi haurà tercera temporada de Sleepy Hollow, però la sèrie haurà de demostrar que -com el genet sense cap que li dóna nom- sap funcionar tot i que va perdre al març el seu coordinador, Mark Goffman. De moment, la Fox n’ha comprat 18 episodis i ha situat Clifton Campbell al capdavant d’una sèrie inspirada en el film dirigit per Tim Burton a partir d’un conte de Washington Irving.

Anatomía de Grey (ABC)

Va començar com una sèrie suplent, però aquest drama mèdic creat per Shonda Rhimes s’ha consolidat com una de les sèries preferides del públic femení (i la cinquena més lucrativa el 2012, pel que fa a facturació publicitària). L’ABC segueix apostant-hi, i l’ha renovat per a una dotzena temporada, tot i que la sèrie s’enfronta al repte de seguir sense un dels protagonistes, que va plegar.

The good wife (CBS)

La tirallonga de premis que ha anat recollint Julianna Margulies pel seu paper protagonista a The good wife en feia preveure la renovació, sobretot tenint en compte que la CBS té fama de conservadora i d’arriscar poc amb nous productes. Ha sigut el cas: hi haurà setena temporada per a aquesta sèrie sobre afers legals que el curs passat va aconseguir 11 milions d’espectadors.

iZombie (CW)

La sèrie amb què The CW vol plantar cara als morts vivents de The walking dead ha aconseguit superar la primera temporada i renovar. Basada en els còmics de Chris Roberson i Michael Alfred, la crítica ha aplaudit la sèrie per haver sabut donar un enfocament amb un nou angle al clàssic tema dels zombis: quan mengen algú, assumeixen part de la seva personalitat.

LES QUE HAN CANCEL·LAT

The following (Fox)

Kevin Bacon i James Purefoy deixaran de jugar al gat i la rata -o a l’expolicia de l’FBI i l’assassí en sèrie- perquè la Fox ha decidit deixar The following aparcada, després de tres temporades. Tot i que Bacon va guanyar un premi Saturn, la sèrie havia anat perdent audiència progressivament. El xou era una creació de Kevin Williamson ( Dawson’s Creek, The vampire diaries ).

CSI (CBS)

Una TV movie tancarà quinze anys d’investigacions a CSI Las Vegas. La CBS ha decidit no continuar amb un títol que, tot i que encara recollia audiències notables, ha anat perdent fins a un 40% del suport en l’últim lustre. La franquícia de Miami va tancar el 2012 i la de Nova York el 2013. L’última creació de la cadena, CSI: Cyber, sí que seguirà i ja se n’ha confirmat la segona temporada.

The messengers (CW)

Un objecte cau a la Terra i l’ona expansiva mata cinc persones, que ressusciten al cap de pocs moments. Aquesta era la premissa de la sèrie amb què el canal The CW va intentar renovar l’any passat la graella. Però no se n’ha sortit i la notícia de la cancel·lació arribava quan només s’han emès quatre episodis, l’últim dels quals només ha aconseguit 680.000 espectadors.

Marry me (NBC)

Ha intentat ser la comèdia romàntica de la temporada, però no se n’ha sortit. Marry me explica què li passa a una parella que fa temps que surt un cop apareix la pregunta: “Vols que ens casem?” Protagonitzada per Casey Wilson i Ken Marino, va tenir bona entrada entre els crítics, però els 7,5 milions d’espectadors amb què va debutar van quedar-se en 2,1 després de 14 episodis.

Battle Creek (CBS)

Haurà sigut l’enèsima variació del clàssic policial: agents de ciutat que topen amb la peculiar manera de fer d’una localitat relativament petita. Però aquest thriller amb Josh Duhamel i Dean Winters no ha aconseguit ni el favor del públic ni de la crítica. I això que venia amb el ganxo de ser un projecte firmat per Vince Gilligan, creador de Breaking bad, però d’anys enrere.

Forever (ABC)

Va ser un dels plats forts de la temporada passada per a la cadena ABC, però no ha aconseguit enganxar el públic. Forever explicava la història d’un metge immortal que passava consulta a Nova York, interpretat per Ioan Gruffudd. Tot i que va debutar per sobre dels 8 milions, els últims episodis fregaven només els 4 milions de seguidors. L’ABC la cancel·la després de 22 episodis.

Postveritat