Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Si un ultra et pega, alguna cosa deus haver fet

Les metàfores sobre els nazis es distribueixen de manera molt asimètrica

Els independentistes no només són com nazis –segons retrata la premsa del Regne– sinó que també són culpables dels nazis que els atonyinen. "El conflicte sobiranista a Catalunya ha exacerbat el patriotisme dels grups d'extrema dreta", piula 'El País', en un magnífic exercici de culpabilització de la víctima. Així doncs, recordin: el pròxim dia que el colpegin amb un pal de bandera espanyola, o l'obliguin a dir "Viva España" per travessar amb cotxe un carrer, per esmentar dos casos reals, és que s'ho han buscat.

Aquests dies en què les comparacions amb els nazis cotitzen a l'alça, convé recordar que les reduccions 'ad hitlerum' són acceptades per part dels diaris del Magma Madrileny –ja indistingibles totes quatre capçaleres– en plena consciència. Només cal recordar com, l'any 2013, 'El País' va retirar un article de Juan Torres López titulat "Alemanya contra Europa". L'autor explicava que aquest país ha declarat la guerra econòmica amb la resta d'Europa i comparava això amb la cerca de l'espai vital que va portar Hitler a desfermar la guerra. Va començar a circular per les xarxes que des d''El País' es comparava Merkel amb Hitler i, plis, plas, el rotatiu el va retirar de la web perquè contenia "afirmacions que el diari considera inapropiades".

Hemeroteca

"El PSOE afirma que mai donaria suport al 155 a Catalunya", obria portada 'El País', tot just aquest juliol. El verb, en l'original castellà, és "apoyaría". Diguem-ne que aquest és un verb que s'encalla a la bancada socialista. Ai, 'apoyaré'... "contigo empezó todo".

Àlbum de titulars

"Es disparen les vendes del bolso patriòtic de Cristina Cifuentes" ('Libertad digital').

Etiquetes