Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

El delirant pim-pam-CUP de 'La Razón'

Una peça insulta diverses líders cupaires impunement

En aquest allargassament de xiclet que és l'assumpte de la turismofòbia, 'La Razón' escriu una nova pàgina daurada del periodisme, en una peça dedicada a insultar diverses polítiques de la CUP. Com que la gent d'esquerres hauria de ser famèlica i haver nascut preferentment en una cort de porcs, la redactora de la (diguem-ne) notícia retreu a Eulàlia Reguant que naixés "a l'elitista clínica Dexeus". Au, invalidada per ser d'esquerres ja des del dia zero. "El seu vestuari actual, fet de robes molt per sobre de la seva talla, revela la seva demagògia esquerranosa de mal gust", s'embarbussa la crònica. Es veu que si no vas cenyit, miau.

"Els noms de Gabriela Serra, Anna Gabriel, Mireia Boya, Eulàlia Reguant i tantes altres són el més cru exemple d'on ha portat Catalunya el nacionalisme radical", diu el diari, que qualifica –a la brava, bravíssima– les polítiques cupaires de "violentes i agressives". Ep, però té moments per a la humanitat. La redactora, per exemple, concedeix que, en el cas de Gabriela Serra, "sota la seva aparença de dona ruda i agra, la dirigent cupaire és una dona sensible". Més perles: "La que tampoc no té desperdici és Mireia Boya, una nena rica, filla de pares adinerats, que juga a ser antisistema". La "nena" en qüestió té 38 anys.

Seria fàcil bandejar el text com la clàssica atzagaiada d'un rotatiu amb tendència a l'autoparòdia. Però la impunitat amb què es publiquen textos com aquests em fa pensar que, per grotesc que sigui tot plegat, els funciona. No veurem cap instància periodística espanyola condemnar aquesta naturalització de l'insult, que frega el discurs de l'odi. Han pintat les cupaires com 'el monstre', i els ha funcionat. Sortir a defensar-les, en el seu esquema mental, et situa automàticament com a suspecte de simpatitzar amb ETA.

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT