Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

El diari d’esquerres que va impulsar el Podem de dretes

A veure si detecten què tenen en comú els set titulars de mida gran, relatius a la política espanyola, que des del 27-S 'El País' ha publicat a la portada

Des del 27-S, El País ha publicat set titulars de mida gran, relatius a la política espanyola, a la portada. Són aquests, a veure si detecten què tenen en comú.

  • 30 de setembre: “ Rajoy intenta respondre a la pressió de Ciutadans”. La foto mostra el president espanyol desfavorit, amb una llum que li crema part de la cara. Gran contrast amb el dia anterior, en què Rivera&Arrimadas eren imatge de portada, ferms i estupends, com d’anunci de mútua.
  • 2 d’octubre: “ El PP creu passatger l’auge de Ciutadans i apunta al PSOE”.
  • 4 d’octubre. Entrevista a Albert Rivera: “Espanya necessita un partit nou, amb les mans netes”.
  • 5 d’octubre: “ Líders del PP reclamen cares noves a les llistes del 20-D”. Subtítol: “ Rajoy es resisteix a relegar els pesos pesants del govern tot i l’amenaça renovadora de Ciutadans”.
  • 6 d’octubre: “ Aznar obliga Rajoy a reaccionar contra Ciutadans”.
  • 9 d’octubre: “ Ciutadans guanya a València davant l’enfonsament del PP”.
  • 11 d’octubre: “ Ciutadans pot ser decisiu davant de l’empat entre el PP i el PSOE”.

El president de Banc Sabadell va reclamar, fa uns mesos, un Podem de dretes. Qui ho havia de dir que seria un diari teòricament d’esquerres qui més empenyeria en favor d’aquesta empresa.

La diversitat segons l’‘Abc’

  • Després de deixar clar què en pensa de la democràcia —que els vots dels catalans el 27-S són brossa— avui toca parlar de la diversitat. Títol de portada: “ABC demostra que el nostre país és singular i plural: una suma de trets diferencials que el converteixen en una realitat rica, diversa i admirada. Amb passat i futur”. Com ho il·lustren? Fent veure que la portada és un segell amb 50 vestits regionals. Ja és prou insultant aquesta visió folklorista. Però és que ni tan sols s’han molestat a escriure Girona i Lleida, en català: la diversitat de barretines, txapeles i faixes, molt bé. Però la de llengües... ya si eso lo vemos.