Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Les dues tasses de Federico Jiménez Losantos

El CAC ha renyat Jiménez Losantos -entre d'altres- per fomentar el discurs de l'odi i banalitzar amb els règims totalitaris en comparar el moviment sobiranista amb el feixisme i el nazisme. La resposta losantiana ha estat titular el seu article a El Mundo "Feixisme.cat". O sigui: dues tasses. El periodista diu que la Generalitat s'acarnissa amb ell. El moment més alçacelles arribava quan es reivindicava com a defensor dels catalanoparlants, recordant la seva participació en el primer Congrés de Cultura Catalana de Montserrat. Recordava l'agressió que va patir, l'any 1981, quan uns independentistes li van disparar a la cama, i concloïa: "Com volen que prediqui l'odi als que (il·legalment) defensen la independència de Catalunya, quan jo mateix la defenso, en defensa pròpia, per perdre de vista el feixisme.cat?"

Fer passar alt funcionari per bèstia grossa

La Vanguardia publicava el següent titular sobre Escòcia, en forma de declaració: "Escòcia és Escòcia, Catalunya és Catalunya". L'avantítol era "El món i la independència en paraules d'Alex Salmond", així que el lector tenia tots els números per acabar creient que la frase de marres l'ha dita el primer ministre escocès. Però no: a dins, el text l'atribueix a un anònim "alt funcionari de l'SNP". La temptació de marcar distàncies entre el cas català i l'escocès va pesar més que el respecte a l'escalafó.

Al racó de pensar

JOSÉ UTRERA

ARTICLE A ALERTA DIGITAL

"[Primo de Rivera] és la més fecunda de les fórmules polítiques que molt aviat s'hauran d'escollir per fer valedor un futur millor"