Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

El millor moment per citar dos exdirectors de l’‘Abc’

Podem recórrer a l’ínclit Luis María Anson quan explicava en un article a 'El Mundo' que “alguns dels agents espanyols més sagaços” estaven investigant l’activitat de Mas entre els anys 1995 i 1997

L’ Abc seguia sucant pa a dos canells amb l’operació contra la presumpta corrupció de CDC. A l’editorial ho aprofitava per vendre que la corrupció catalana està incrustada en l’ADN nacionalista: una idea ofensiva (i tan absurda com la contrària, que pressuposa que la mera independència ens portarà una república lliure d’avarícia, corrupció i lladronici). En canvi, se sol parlar de la corrupció del País Valencià, de Madrid o d’Andalusia sense etiqueta de DO. L’editorial arribava al seu cim amb aquesta frase: “No han sigut les clavegueres de l’Estat les que han fet rebentar [la bossa de la corrupció]. El president català s’equivoca. El seu problema és a les clavegueres del nacionalisme, que vessen de corrupció”.

Segur que l’Estat només-passava-per-allà? No se m’acut millor moment per rescatar les paraules de dos exdirectors de l’ Abc. El primer és José Antonio Zarzalejos. L’estiu del 2014, en un article a El Confidencial, escrivia: “A l’expresident de la Generalitat se li va consentir aquest continu comportament corrupte mentre es va instal·lar en una suportable ambigüitat que no amenaçava la integritat de l’Estat”. Ahà primer. Però podem recórrer també a l’ínclit Luis María Anson quan explicava en un article a El Mundo -també l’estiu de l’any passat- que “alguns dels agents espanyols més sagaços” estaven investigant l’activitat de Mas entre els anys 1995 i 1997. “El president pot arronsar-se i plegar les veles del seu vaixell secessionista. Si no ho fa, s’enfrontarà a un escàndol de proporcions majúscules”, escrivia Anson, en un diàfan plantejament del que a casa, de tota la vida, n’hem dit xantatge. Ahà segon i no hase falta desir nada más.