Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Deu ser que les noies boniques es manifesten més

¿Qui ho diu, que les dones surten infrarepresentades als mitjans? Quatre diaris il·lustren l’eufòria dels partidaris del no grec amb fotos on la figura més destacada és una o diverses dones. Mmm, dones joves

¿Qui ho diu, que les dones surten infrarepresentades als mitjans? Quatre diaris il·lustren l’eufòria dels partidaris del no grec amb fotos on la figura més destacada és una o diverses dones. Ehem, dones joves. I, ehem, atractives. Són: La Vanguardia, l’ARA, El Mundo i l’ Abc (en aquest últim cas, però, la dona jove fa cara de molt enfadada, per justificar el titular “Grècia venja la seva ruïna amb un «no» a Europa”). Només El Punt Avui tria una foto protagonitzada per un home. I El Periódico hi posa una parella d’home i dona, abraçant-se. El grau de simpatia d’un mitjà a una manifestació es pot mesurar sovint en la bellesa d’aquelles figures -generalment femenines- que converteix selectivament en icona i mascaró de proa.

I, seguint amb Grècia, La Razón, que ja havia cremat en tres ocasions l’acudit de titular “Desgrècia”, ara obria portada amb “Sense OXIgen”. El diari arribava tard: Forges havia fet córrer el mateix joc de paraules el vespre anterior, només que en el seu cas eren els usurers, cosins germans dels austericides, els que reclamaven aquest OXIgen. A més, La Razón no acabava de confiar en els seus lectors. A sobre de la lletra “I” hi havia un asterisc, que remetia a la nota: “El terme oxi significa en grec no, el lema de Syriza”. Home, els acudits són com els poemes o els plats de cuina creativa: si els has d’explicar gaire se n’evapora la gràcia.

Àlbum de titulars

“Eduardo Mendoza: «Des que va morir Aristòtil que els grecs no han fotut ni brot»” (‘Abc’)

Etiquetes