Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

La premsa de Madrid amenaça amb el desmuntatge de Ciutadans

Només li queda una opció a Ciutadans: jugar fort, en la campanya del 27-S, la carta nacionalista espanyola contra el sobiranisme català

Després d’haver-lo encimbellat com a wonderboy redemptor de la política espanyola -per a la gent d’ordre i la camisa per dins- el tret Rivera li ha sortit a la premsa madrilenya per la culata. Ciutadans sap que, si vol aspirar a manar realment a Espanya, no pot fer-ho sent només la marca blanca del PP que li ha permès retenir el poder municipal i autonòmic gràcies a la repesca dels pactes: la seva pretensió de partit centrista s’enfonsaria. Però el seu votant, que és de dreta, no entén que pugui estar regalant, per acció o omissió, vares de poder al PSOE.

I, així, tal com van aparèixer mediàticament com a alternativa al poder gràcies a una enquesta del febrer a El País -quan ningú els vaticinava resultats rellevants- ara pateixen els rigors de la demoscòpia amb sondejos en què se’ls penalitza la política de pactes. El País mateix li tirava diumenge una enquesta al cap: “El PP recupera el primer lloc a costa del descens de Ciutadans”. Poca broma, tenint en compte com el diari de Prisa ha atiat el foc ciutadà totes les setmanes prèvies a les eleccions. Aquest dilluns era La Razón qui disparava també l’escopeta demoscòpica: “El PP es recupera després del 24-M mentre cedeixen Podem i Ciutadans”. A Libertad Digital, Luis Herrero carregava amb agror contra Rivera. A El Mundo ho feia Federico Jiménez Losantos. A l’ Abc era Manuel Marín qui li propinava el clatellot.

Això només deixa una opció a Ciutadans: jugar fort, en la campanya del 27-S, la carta nacionalista espanyola contra el sobiranisme català. Quan ho faci, veurem un reguitzell de reconciliacions dels diaris de Madrid. I els fogons de les enquestes funcionant a ple rendiment.