Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

La premsa de Madrid silencia l'operació Catalunya

Només 'El País' parlava de l'existència d'una policia patriòtica

El comissari Villarejo, poc suspecte d'independentisme, ha explicat obertament que el ministeri de l'Interior actuava amb criteris polítics contra el procés. És l'anomenada operació Catalunya, que en qualsevol país d'una mínima integritat democràtica derivaria en una desfilada de dimissions. No serà el cas. Només cal comparar com s'ha donat la notícia als diaris de Barcelona amb els de Madrid.

Aquí, la notícia apareix a la portada d''El Periódico', 'El Punt Avui' i l'ARA. En canvi, 'La Vanguardia' és més tímida. Tot i que a la web la notícia tenia 3.344 comentaris, en l'edició en paper calia anar a buscar-la a l'última pàgina de la secció –discreta pàgina esquerra per a més detalls–, com a tema secundari, a només dues columnes i sense foto. Però fins i tot això, el titular era inequívoc: “El comissari Villarejo admet que hi va haver una operació Catalunya”. La resta de diaris fan títols equivalents.

I a Madrid? Evidentment, no apareix a cap primera pàgina. En el cas de 'La Razón', no apareix ni a dins. L''Abc' només en fa un breu, però el centra en la declaració del comissari desentenent-se del cas Nicolás i obvia qualsevol referència a Catalunya. També 'El Mundo' ho enfoca per l'anècdota del tal Nicolás, i només al penúltim paràgraf es permet aquesta frase solta: “Va assegurar que va treballar amb Martín Blas en el que ha denominat com a operació Catalunya”. 'El País' és l'únic que titula en clau de claveguera: “Villarejo suggereix l'existència d'una 'policia patriòtica'”, tot i que hi ha una frase inquietant: “Altres han volgut veure en la seva declaració el reconeixement d'una operació Catalunya”. Home, i si no hi ha operació Catalunya, aquesta policia patriòtica amb la qual titulen... ¿on diantre actua? ¿A Argamasilla de Calatrava, província de Ciudad Real?