Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

La suma incòmoda que molts diaris prefereixen no fer

El CIS assenyala que PSOE i Podem sumen més que PP i Cs, però a la premsa de Madrid això la incomoda

Endevina, endevinalla: ¿quin dels quatre diaris de Madrid no titula a les seves webs amb Pedro Sánchez després que el CIS hagi anunciat que el PSOE puja 5 punts a les enquestes des que va sortir (re)elegit secretari general? Bingo! És 'El País'. A la resta, el líder socialista ocupa honors de titular i se li apunta el tanto de la remuntada. Però per al diari de Prisa aquest era un glop massa amarg com per empassar-se'l. A canvi, titulaven una segona peça "Pedro Sánchez millora la seva valoració només quatre dècimes després de la seva tornada al PSOE". La frase evita dir, de nou, una dada fonamental: que és el líder més ben valorat dels quatre grans partits espanyols. I aquestes quatre dècimes poden semblar posa cosa –sobretot si el titular diu "només"–, però li permeten a Sánchez ser el quart polític més ben valorat, quan a l'octubre passat era el desè de setze.

On sí que coincideixen les quatre capçaleres és a destacar una lectura que els incomoda clarament: la suma de socialistes i Podem supera la de PP i Cs. 'El País' no feia la suma en cap moment del text –en la notícia que tenien penjada mentre escrivia aquest article– així que tenia com a parelles de ball 'Abc' i 'La Razón' (que, per cert, es rabejava de plaer titulant una peça "Baixa quatre punts la preocupació dels espanyols per la corrupció". Sense mirar a ningú, oi?). En tot cas, era 'El Mundo' l'únic dels diaris de Madrid que sí explicitava des d'un primer moment aquesta suma esquerranosa (diguem-ne) que horripila els diaris antipodemites i frustra les expectatives de govern taronges.

Ja ho veuen. El mínim que es pot dir, pel cap baix, és que el CIS és un desconsiderat. Mira que sortir amb aquesta opció de govern cinc dies després que 'El País', a partir d'una enquesta pròpia, titulés "Els votants socialistes prefereixen una aliança amb Ciutadans"... Home, això no es fa. A l'Íbex vas.

Postveritat