Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

El pitjor titular (o no) per a la foto de John Kerry tocant la guitarra

Que l’estampa apareixeria a tota la premsa era previsible. Ja no era tan evident que algú ho titularia: “Espanya i els EUA miren de rebaixar la tensió a Israel i Síria”

Hi ha fotografies tan eloqüents que els periodistes ens sentim una mica inútils intentant omplir la caixa de text que ens reserva la maqueta: només podem fer un prec al lector perquè miri i remiri la imatge. Que l’estampa apareixeria a tota la premsa era previsible: John Kerry sostenint una guitarra espanyola amb zero naturalitat al costat de García-Margallo. Ja no era tan evident que algú —l’'Abc' ho titularia: “Espanya i els EUA miren de rebaixar la tensió a Israel i Síria”. El lector que no sàpiga de què va el tema conclourà que la manera de “rebaixar tensió” serà enviant-hi tots dos mandataris, perquè s’arrenquin a cantar 'El Tío Calambres'  o qualsevol rumba. No crec que la combinació de foto i titular sigui accidental: és sabut que l’'Abc' té escassa estima pel ministre d’Exteriors.

Enquestes per saber qui guanya un debat

Rivera va guanyar el debat, segons la majoria de diaris. La diferència és que 'El País' diu que va guanyar “pels punts”, mentre que a Libertad Digital asseguren que va “noquejar” l'adversari. Però probablement la cosa va per aquí, ja que dos mitjans afins al podemita, com 'Público' i Eldiario.es, evitaven fer peça pròpia escollint vencedor i traslladaven la responsabilitat als seus lectors, via enquesta. A totes dues enquestes, com era previsible, Iglesias derrotava Rivera, la qual cosa és molt indicativa del (poc) valor que tenen aquest tipus de sondejos. Ara bé, el millor era l’enquesta que feia Podem a Twitter: un 60% dels que hi han respost asseguren que Rivera va vèncer. La nova política és més barata —gastes menys en demoscòpia creativa— però has de vigilar de no acabar amb els peus foradats per ferida de bala.