Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

El ‘win-win’ de ‘La Vanguardia’ amb la policia i Ada Colau

Si Colau relaxa l’acció policial, el diari subratlla el descontentament al cos; si la intensifica, explota la contradicció que els activistes tirin d’Urbana

En aquests 17 dies des que Colau és alcaldessa, el govern municipal ha aparegut en nou ocasions en primera pàgina a 'La Vanguardia', vuit en notícies de connotacions negatives i una de quasi neutra –el canvi de cotxe oficial–. Cinc mencions corresponien a les tensions de l’alcaldessa amb la Urbana. Aquest dijous el diari titulava “Primer desallotjament d’una finca en l’era Colau”, i el subtítol subratllava que els antiavalots havien actuat contra l’ocupació d’un immoble municipal. En el text de portada es recordava que el regidor de Sants-Montjuïc és un advocat famós per haver defensat el col·lectiu okupa. És un 'win-win': si Colau relaxa l’acció policial, el diari subratlla el descontentament al cos; si la intensifica, explota la contradicció que els activistes tirin d’Urbana.

Això de Grècia és una tómbola, tom, tom, tómbola
La partida grega té massa de timba duríssima perquè els diaris no recorrin a les metàfores del joc a les seves portades. Això sí, cadascú tria la disciplina i, així, 'El País' creu que és un pols, 'El Mundo' juga al mus i parla d’un 'órdago' –o vaitot, en català–, 'El Punt Avui' hi veu un taulell d’escacs i titula que estan “enrocats” i l’ARA no especifica si són daus o cartes, però assegura que “Tsipras se la juga”. I després hi ha els dels xantatges: l’'Abc' i 'La Razón' coincideixen a fer servir aquest terme per definir l’estratègia de Syriza amb la UE. En aquests diaris exploten la foto dels jubilats desesperats per poder retirar diners. Tot per al poble, però sense el poble: alhora que fan això, consideren que no haurien de tenir dret a expressar el seu parer en un referèndum sobre una qüestió tan transcendent.