Publicitat
Publicitat

ELECCIONS MUNICIPALS

Àngel Ros: “Dir que no hi ha dretes i esquerres és de partits populistes”

"No es pot aplicar la mateixa paraula i el mateix escarni per haver rebut un rellotge que per haver fet una activitat delictiva en l’àmbit de la corrupció", afirma l'alcalde de Lleida

No fa ni un mes que va destituir la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, i la setmana passada Antifrau va entrar a l’Ajuntament de Lleida a fer un escorcoll. Com està pel que fa a la seva voluntat de presentar-se el 24-M?

Molt dolgut. Em fa mal a mi, a l’equip de govern, a la Paeria i, de fet, també a la imatge de Lleida. La seva actitud va lligada només a un tema d’ambició personal que es va convertir en venjança. Això s’ha produït aquests dies que s’estan fent les llistes electorals i jo ja havia manifestat al meu partit que no comptaria amb Marta Camps com a número dos de la llista per pèrdua de confiança.

¿Va eximir la discoteca Larida del pagament d’uns determinats impostos?

No. Al concessionari se li havia acabat la concessió i devien 280.000 euros a l’Ajuntament. Però van presentar una reclamació perquè una part de l’espai no l’havien pogut utilitzar perquè l’havíem utilitzat l’Ajuntament, i tenien raó. Se’ls van restar 110.000 euros i la diferència la van pagar.

Camps també va assenyalar despeses immorals, corbates i fulards per valor de 36.000 euros.

En totes les empreses, entitats i institucions, quan algú va a visitar-les se’ls dóna algun reconeixement. Aquestes corbates i fulards tenen un preu unitari de 45 euros i les normes més restringides diuen que no és moralment acceptable acceptar regals de més de 65 euros. El que més regalem són llibres, que valen uns 10 euros.

¿Va prometre a Camps que seria la candidata el 2015?

El 2015 no. Li havia dit que ella era la meva aposta de cap de llista quan jo plegués o quan els ciutadans de Lleida no confiessin en mi. Ja fa un any i mig que vaig dir que em presentaria i és a partir d’aquell moment que canvia radicalment la nostra relació.

Vostè és el millor candidat?

Els ciutadans hauran de valorar el crèdit que puc tenir, la credibilitat que puc transmetre, i tindré un passiu, que serà aquesta crisi.

Als 41 alcaldes imputats de la FMC se n’hi han sumat 20 més per haver rebut un rellotge de 200 euros, entre els quals hi ha Josep Fèlix Ballesteros i Antonio Balmón.

Són situacions injustes. Aquí hi ha una paraula criminal, que és imputat. No es pot aplicar la mateixa paraula i el mateix escarni per haver rebut un rellotge que per haver fet una activitat delictiva en l’àmbit de la corrupció. Tota la meva solidaritat amb els alcaldes afectats.

¿Està d’acord que Ciutadans és la marca blanca del PP?

Ho semblen una mica. Pel seu discurs en el qual no es creu en la plurinacionalitat de l’Estat se’ls pot associar.

L’altra gran novetat electoral serà Podem, que diu que ja no s’ha de dividir entre dretes i esquerres.

Quan parlen de la casta, això és caspa. Dir que no hi ha dretes i esquerres és una visió absolutament conservadora de la realitat, que han utilitzat partits típicament populistes.

Va firmar, en el seu moment, un document per una Catalunya constituent en el qual demanava una Catalunya estat. ¿El tornaria a firmar?

En aquests moments no. Hi ha molts conceptes que han canviat i ara dret a decidir s’associa a l’opció de la independència. Jo aposto per una Catalunya estat dins d’un estat federal.

Li ha baixat el suflé sobiranista?

Mai vaig arribar al mateix suflé que altres persones. Jo poso en paral·lel el meu nivell de catalanisme amb les aspiracions econòmiques i socials del país. Crec que s’ha conduït malament aquest procés i si ha baixat el suflé aspiracional dels catalans és perquè s’han trobat amb frustracions. És obvi que el 2014 no es podia assolir un referèndum i menys una independència.

¿Ara, doncs, estaria més per una Espanya constituent que per una Catalunya constituent?

Espanya ha de canviar el seu model territorial.

I si el 27-S hi ha una majoria per la independència, què fem?

A qui guanyi no li quedarà més remei que anar a Madrid a negociar.

Quin és el seu principal projecte per a Lleida per als pròxims 4 anys?

Abordar la gran assignatura pendent que tenim a la ciutat: la industrialització. Som excel·lents en el nostre model de producció agrícola, ramader i agroalimentari i hem entrat amb força a la societat del coneixement.

21D