Publicitat
Publicitat

ELECCIONS MUNICIPALS

Núria Marín: “Les sigles tenen menys pes en les eleccions municipals”

El 19 d’abril farà set anys que Núria Marín (l’Hospitalet de Llobregat, 1963) agafava el relleu a l’alcaldia a Celestino Corbacho, que se n’anava a fer de ministre. Les urnes la van ratificar el 2011 i l’Hospitalet es convertia en bastió irreductible d’un PSC en declivi. En aquesta entrevista explica que de cara al 24-M explotarà més la marca Núria Marín que no les sigles PSC, en uns comicis que seran el test de resistència dels socialistes catalans en el seu feu històric davant les forces emergents.

Vostè governa la joia de la corona municipal socialista catalana. Per què es torna a presentar?

Per defensar els ciutadans de l’Hospitalet. Sempre ha sigut una ciutat progressista que s’ha encomanat a governs d’esquerres. Espero que es mantingui per continuar transformant la ciutat.

Per què el PSC, a diferència de ciutats com Barcelona, s’ha mantingut al govern de l’Hospitalet?

És fruit del tarannà de la ciutat. Fa anys que treballem amb i per als ciutadans i amb complicitat amb ells. Tenim molts projectes de futur. Abans era una ciutat abocada a ser un suburbi de Barcelona. Hem patit molt el fet de ser veïns de Barcelona. Ara ens beneficiem d’estar situats estratègicament i amb pol econòmic al voltant de la plaça Europa.

Quina penetració creu que pot tenir el vot de Podem i C’s a la ciutat?

Els ciutadans decidiran. A mi m’agradaria continuar amb una perspectiva progressista de la ciutat. Els primers que van parlar de casta van ser Plataforma per Catalunya. Ja és curiós que en parlin des de l’extrema dreta i el feixisme...

...fins a l’extrema esquerra?

No he sentit que els dirigents de Podem s’hagin definit. Més aviat diuen que no són de dretes ni d’esquerres. Estic molt orgullosa de formar part d’una formació d’esquerres, amb ideologia i uns ferms valors pels quals hem lluitat.

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, diu que sort que no es va fer Eurovegas.

Eurovegas no és el model que encaixa a l’Hospitalet. Tenim un projecte de desenvolupament econòmic, el Biopol. Apostem per l’excel·lència i la investigació.

Quin benefici econòmic aporta Ikea a la ciutat?

Paguen els impostos a la ciutat i han fet un pla d’expansió que aportarà 8 milions d’euros que serviran per fer una escola de música i per invertir en equipaments en barris pobres.

¿Amb qui s’entendria millor, amb l’alcalde Trias o amb l’alcaldessa Colau?

Amb l’alcalde Trias hi tinc una excel·lent relació. Compartim la Fira i àrea metropolitana. Barcelona sap que necessita un Hospitalet fort, i l’Hospitalet una Barcelona forta. A Colau no la conec i no sé quina seria la relació que podríem tenir. No va parlar gaire bé del Mobile World Congress, no sé si per desconeixement. Una cosa és estar a l’oposició i una altra ser alcalde. I per ser alcalde has de tenir rigor, pensar en el bé col·lectiu més que en la ideologia. El MWC és un esdeveniment perfectament progressista. Els 450 milions d’impacte que deixa beneficien hotels, restaurants, taxistes i genera milers de llocs de treball.

En la situació que viu el PSC, la marca del partit no suma gaire. ¿De cara a les municipals serà més la marca Núria Marín?

No renuncio al meu partit i em presentaré amb aquestes sigles, però en unes municipals es posa en valor l’Ajuntament, la proximitat. La gent coneix el candidat, les persones, les trajectòries. L’avaluació els ciutadans no la fan en 15 dies, sinó en un cicle en el qual et veuen cada dia treballant al seu costat. Els partits tenen menys importància en aquestes eleccions. Les sigles tenen menys pes perquè hi ha un plus que aporten els candidats.

¿És l’últim cop que es presentarà a les eleccions municipals?

El 19 d’abril farà 7 anys que vaig ser escollida alcaldessa. Em presento per continuar i el meu compromís és amb la ciutat. No m’he plantejat deixar de presentar-me.

Però aspira a governar el PSC en el congrés de finals d’any com podria fer la seva homòloga de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon?

El meu compromís és amb l’Hospitalet de cara als 4 pròxims anys. Si Parlon hi vol optar em sembla fantàstic. Ara tenim Iceta de primer secretari, que fa una bona tasca. Quan arribi el moment ja en parlarem.

La veu del poble
PUBLICITAT
PUBLICITAT