BON DIA

Ferran Adrià, l’artista al nostre equip

Aclamat a tot el món, coautor capdavanter de la revolució cultural nascuda a Cala Montjoi que va portar la moderníssima cuina catalana a destronar l'alta cuina francesa, Ferran Adrià va dir-se “Estic tip de Ferran Adrià”, va tancar El Bulli als clients el 2011 i el va convertir en el taller d’un projecte sense precedents: recollir tot el coneixement de la cuina entesa com a negoci en una enciclopèdia de 50 volums, la Bullipèdia. Estarà acabada cap al 2025. Adrià n'ha presentat aquesta setmana un altre volum en el curs d’una classe magistral, on li ha dit a la Carme Ruscalleda: “No volem que això pari. França ens tornarà a passar d'aquí trenta anys si no som capaços de no tenir por del risc, si no desaprenem, si no ens qüestionem què fem i ens sentim vius”. I va recomanar als presents: “Poseu un artista als vostres equips, perquè són persones que ho veuen tot diferent. I n’aprens”.