26/10/2015

La carn, la notícia i el doctor Massagué

1 min

L’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona ha celebrat aquest dilluns el 10è aniversari de la seva creació per part de la Generalitat i la UB. En una de les taules rodones, el Dr. Joan Massagué, responsable del Centre de Càncer Memorial Sloan Kettering de Nova York, ha estat preguntat sobre la notícia de més impacte de les últimes hores: les carns vermelles, les processades i el càncer. Resposta: “Qualsevol producte consumit en grans quantitats i freqüències repetides molt probablement acabarà provocant càncer, o una malaltia cardiovascular, o inflamació crònica. Em pregunto: on és la notícia?” Prenguin-s’ho com el que és: una apel·lació al sentit comú, a la dieta variada, a no ser esclaus de l’últim estudi mèdic mediàtic. Segur que l’estudi provocarà canvis en el consum, però no hauria de convertir-se en el rètol dissuasiu dels paquets de tabac.

stats