23/09/2011

Dimiteixin tots ara mateix, poca-soltes

2 min

Un disbarat darrere l'altre, vet aquí el que ha fet el consell d'administració de RTVE aprovant i desaprovant, en dotze hores, l'accés directe i en temps real dels seus membres als continguts dels informatius de les teles i ràdios públiques estatals. A més a més, els dos consejeros catalans diuen ara que no sabien que havien aprovat això, que no volien aprovar-ho, que han estat malinterpretats. Bravo.

Les raons dels consejeros de CiU i ERC, senyors Josep Manuel Silva i Francesc Bellmunt, són hilarants. L'un diu que volia que "algú d'informatius" els expliqués en què consisteix el sistema informàtic al qual volien accedir. No els hi van explicar i tanmateix hi votà favor. L'altre no era present a la reunió, va delegar el vot i diu que no coneix "de primera mà" el contingut del consell. Esclar, tots dos juren que de cap manera volien comissariar els informatius, etcètera.

És a dir, ni sabien què votaven. En fi: si sabien què feien, malament. Si no ho sabien, encara pitjor. És un episodi de comèdia negra que ben bé podria guionar i rodar el mateix Bellmunt. La resta dels consejeros -excepte un d'UGT i una d'IU, que s'hi van oposar- han fet el mateix paperàs.

L'agreujant és que a aquest consell li queden dos telediaris -mai més ben dit- ja que depèn de les majories del Congrés, que d'aquí dos mesos seran ben diferents. Per quins set sous era tan important prendre aquesta decisió ara? Doncs perquè els consejeros no podien fer el "seguiment", que consisteix -expliquen- a minutar l'aparició dels partits polítics i comparar-ne les dades. Una feina c-r-u-c-i-a-l, oi? A sobre, el senyor Bellmunt s'exclamava ahir que fa quatre anys que demanen accés als continguts a posteriori. Quatre? I què feien, mentrestant, al susdit consell? Treballar o prendre cafè amb aquella alegria?

Que dimiteixin immediatament.

stats