CRÍTICA PREMSA
Misc 13/09/2013

Pot ajudar Vladímir Putin el procés català?

i
Antoni Maria Piqué
2 min

Un milió i escaig d'americans han llegit l'article que Vladímir Vladímirovitx Putin, amb l'ajuda de l'agència de relacions públiques Ketchum (client de referència: Wendy's), publicava ahir a la secció d'opinió de The New York Times . Aquesta peça va ser la més vista de la web del diari i va induir l'11% de les visites.

No ens deixem ensarronar, però. En realitat és un fracàs del jerarca rus i ara li diré per què. Segons explica el nostre home al primer paràgraf, la "manca de comunicació entre les nostres societats" l'han "forçat a parlar directament amb el poble americà i els seus líders polítics" (noti's el "directament") sobre "els esdeveniments a Síria". Alerta, doncs. Comptant que als Estats Units hi ha censats 316,6 milions de persones, podem dir, amb criteri segur, que una " mayoría silenciosa " [en espanyol en l'original] de 315,6 milions d'americans roman indiferent a l'esforç comunicatiu del president de Rússia. Ho veu? Un fracàs complet. I això que la peça no va exigir gairebé cap canvi d'edició.

Sort en té Putin que Obama escolta tothom i entén molt bé que governa no només per als que han llegit l'article (un magre milió de persones, pffff), sinó també per a la immensa majoria d'americans silenciosos que no ho han fet. Per això, el mateix dia de la publicació, el secretari d'Estat del seu govern, John Kerry, va volar cap a Ginebra, per entrevistar-se amb en Serguei Lavrov, que té una feina idèntica però al govern d'en Putin. Perquè, senyores i senyors, la política no es fa a la secció d'opinió de The New York Times . " La política se hace en las instituciones " [també en espanyol en l'original].

Des d'aquesta modesta tribuna voldria fer una proposta. S'animaria vostè, president Putin, a escriure una peça d'opinió a l'ARA per animar Mariano Rajoy a moure fitxa en el cas català? És un home molt pendent de les majories, sobretot de les silencioses, però vostè té una gran arribada, Vladímir Vladímirovitx. Ajudi'ns.

stats