Bibiana Ballbè

Bibiana Ballbè

Chamo San: “La cultura és la força que ens fa avançar com a societat”

Somiador realista. Pensador oníric. Blanc i negre. Color. Intel·lectualitat dibuixada. Dibuixos pensats fins a l’últim traç. Reflexió i atreviment. El dibuix fet pensament, el dibuix fet declaració...

Flavita Banana:“Gran part de la meva vida és pensar”

Has vist les seves vinyetes i has rigut amb elles. Crítiques i còmiques. Sense prínceps blaus i amb feminisme. Contundents però profundes. Caràcter i reflexió. Com la seva obra, Flavia Álvarez (Flavita...

Disseny en Diagonal!

Barcelona és una de les grans capitals del disseny. Ho és, perquè és inherent a la seva essència, tradició i forma. Hi ho és en el sentit més profund, conceptual i transversal del concepte. Fugint de...

Festival de ‘hits’, ‘vips’ i artistes a la inauguració de Kave Home

Aquí som de sortir poc i moderat però quan ho fem, ho fem bé. I bé vol dir de manera elegant, sofisticada i mesurada per evitar que se’ns descontroli la nit i el dia següent ho paguem. Una mica de rauxa,...

Sofia BeSo, l’últim sopar (o no)

L’últim petó. L’últim dia de solter. L’últim dia de col·legi, de feina o matrimoni. Qualsevol cosa que té connotació de final cobra un caràcter èpic. De celebració. De festivitat. L’últim dia de qualsevol...

Park Piolets, menjar asiàtic a alta muntanya

Soc a 1.817 metres d’altitud. A fora fa un fred relatiu, menys del que toca. A dins regna la calma -de moment- i tot és pur confort. Disseny i gastronomia a punt per ser devorats. És dissabte i tot està a...

Zero Patatero, oda al producte radical

Només d’entrar al local es produeix una d’aquelles caramboles inusuals, que són com una picada d’ullet i un senyal que havies d’acabar venint a petar aquí. Per una banda, resulta que ja havia estat al local...

Barraca, més que un paradís dels arrossos

Són tres quarts de quatre, Barcelona amb ambient gairebé primaveral, la Barceloneta plena a vessar de gent i a l’encreuament del passeig Marítim amb el carrer Salamanca hi ha cua per dinar com si fossin les...

Quin Pollastre! Rostisseria eco i gurmet

Aquesta historia és un clàssic: dos amics -publicistes, emprenedors, inquiets- i les seves respectives parelles decideixen explorar horitzons més enllà del món de la comunicació. En parlen, hi pensen, hi...

Bar But, un local per quedar-s’hi a viure

Comencem jugant amb quatre pistes, un parell de coordenades i un destí per descobrir: ple barri de Gràcia, carrer Bonavista, finestrals enormes i oberts de bat a bat, barra a peu de carrer i ambient del que...

La Royale, el luxe d’una bona hamburguesa

La plaça del Camp sempre és tranquil·la. Avui, especialment. Fred a fora, confort a dins. Tot just entrar a La Royale em trobo amb un dels socis fundadors, que em comenta que és estrany veure-hi un...

Chico, un local per compartir

Arribo de parlar de com en un moment en què tot tendeix a la digitalització i l’automatització ens haurem de focalitzar en valors com la creativitat, la imaginació, la curiositat, l’experiència o l’actitud...

Ambassade, el més romàntic de la Cerdanya

Segurament és el restaurant més romàntic de la Cerdanya. Sostres baixos, bigues vistes, estovalles de cotó, plats de ceràmica, colors càlids. Ambient íntim. I no només això: més enllà de l’estètica que...

Cal Cofa, un restaurant fet icona

Segurament és el restaurant on més vegades he anat. Cal Cofa és tota una icona de la Cerdanya: tota una institució. Porta desenes d’anys instal·lat dins d’un edifici amb façanes de color a la Plaça Major de...

Hijo de Méndez, com al menjador de casa

Sona la banda sonora de Dirty dancing amb tota la màgia que desprèn el vinil punxat en directe i recordo cada seqüència a mesura que els temes van avançant. Hungry eyes, Where are you tonight, Love is...

Tres del Raval: El Pachuco, Maharaja i Foni

Sovint em deixo perdre pels carrers del Raval de forma conscient per descobrir noves botigues, galeries, gent, locals, bars, restaurants. El Raval s’ha convertit en un focus creatiu, canalla i underground...

BreatheGreen, un petit temple de menjar sa

La vida avança a cop de petites il·lusions. Petits reptes, projectes, moments que et fan avançar. Un missatge, un regal, una trucada. Però també una conversa, un llibre, una escapada, un àpat. La successió...

Bar Veraz, un bumerang sensorial

Són quarts de sis de la tarda i he quedat per sopar. Trio una taula a l’extrem del local, demano una copa de vi, detecto el privat que ens tenen reservat per més tard i desenfundo l’ordinador per aprofitar...

King Kong Lady, cuina tropical amb productes d’aquí

El lloc ja té força d’entrada. Pel que respira en general i, en concret, pel conjunt de coses que el conformen: l’interiorisme, la gent, la ubicació, l’energia, la carta. És un local amb carisma i...

Blue Spot, vistes al mar i postres a la brasa

El local és gran en tots els sentits. Físic: l’espai és ampli, generós, la llum es cola per tot arreu, amb 1.000 metres quadrats de superfície i 360 graus de vistes sobre Barcelona i el mar. És espectacular...

Batuar:còctels, llibres i moniatos

L’espai és impressionant. Aclaparador. Pujo per una enorme escalinata de marbre. Al primer pis, trepitjo parquet noble i del sostre pengen làmpares que són obres d’art en elles mateixes. L’edifici és del...

Monster Sushi, la lliga de la perfecció

La perfecció. No saps mai si és una virtut o un llast. Quan es converteix en una obsessió pot arribar a treure de polleguera, però a la vegada és garantia d’excel·lència. Es pateix i gaudeix a la vegada. I...

Frankie Gallo Cha Cha, la millor pizzeria de Barcelona?

Tot els acaba passant per casualitat. Pura màgia. No hi entenen de business models ni d’estratègies de rendibilitat però tenen la intuïció, la imaginació i la creativitat hiperdesenvolupada. Un sisè...

Koryo, Corea al bell mig de Barcelona

Arribo al restaurant directament des de Viena. Amb maleta inclosa. Aeroport, taxi, Koryo: un restaurant coreà que a través del boca-orella s’ha convertit en un dels locals més sol·licitats de Barcelona....

On y Va, un temple del cafè i de les bicicletes

Una, dues i tres taules. Només. Una barra alta i una barreja molt ben cuidada entre cadires de fusta, tamborets baixets de colors i les clàssiques cadires vintage de quan anàvem a col·legi. El que vindria...

Coure, l’expectativa d’una barra perfecta

Plou fort. I com cada vegada que plou amb ganes a Barcelona, la ciutat es col·lapsa. Són quarts de nou i remato una reunió intensa d’un dimarts que s’ha fet massa llarg: una vegada més, una cosa que hauria...

Tivoli 1940, Regalar-se un dia agradable

Hi ha dies i dies. Dies que estàs bé i dies que no estàs gens d’humor. Per cap motiu en concret, simplement no tens el dia. I llavors val la pena regalar-se un dia agradable. Baixo Muntaner avall, en busca...

1477, Un oasi de tranquil·litat

Ho faig un cop cada tres mesos. Marxo un parell de dies, sense dir on. M’escapo de la guerrilla urbana per desconnectar. M’allunyo de tot i de tothom per tenir temps per a mi. Per parar i pensar. La idea és...

Xemei, l’avantsala d’una nit memorable

És un dels meus restaurants de capçalera. Hi he anat molt, hi vaig molt i hi seguiré anant sempre. El Xemei sempre és garantia de ser l’avantsala d’una nit memorable. D’una nit llarga i bandarra. D’una nit...

Winter Garden, un lloc per perdre’s i desconnectar

Amb el temps he passat de ser malaltissament impuntual a convertir-me en una obsessiva prepuntual. Sempre als extrems. Ara arribo als llocs molt abans del previst per localitzar, triar taula, preparar la...

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Següent >