image-alt

GUERRILLA URBANA

BIBIANA BALLBÈ

Winter Garden, un lloc per perdre’s i desconnectar

Amb el temps he passat de ser malaltissament impuntual a convertir-me en una obsessiva prepuntual. Sempre als extrems. Ara arribo als llocs molt abans del previst per localitzar, triar taula, preparar la...

Mastico, per compartir plats i confessions

Érem sis a taula. Tres amigues de tota la vida i les corresponents parelles. Finals d’estiu, calor enganxosa, nit de divendres. Vam posar-nos al dia i quan ja havíem tocat tots els temes habituals, l’Eva va...

The Alchemix, l’elixir de la vida eterna

Respira la il·lusió i l’ambició de la novetat. D’aquell acabar d’obrir les portes. De les idees fresques. De la creativitat. Del tot és possible. The Alchemix acaba d’aterrar a la ciutat de Barcelona amb...

Sanbermut,un bar com els de sempre

Finestrals oberts de bat a bat. Gent a fora, gent a mig camí i gent a dins. Coneguts, saludats, amics. Famílies amb fills instal·lats en taules altes, amics sopant en taules llargues, alguna ànima solitària...

Sea Club, el nou ‘place to be’ de la Costa Brava

Sofàs a cop de blau cel pujat de to, coixins de ratlles blanques, flors per tot arreu i el mar a cor obert. Generós, immens, blavíssim, mogut, lliure! El marc del restaurant és perfecte; el moment, el...

Xavier Pellicer, creativitat i salut en estat pur

Surto de moderar un debat on hem reflexionat sobre el què, el com, el qui i el perquè de la creativitat. 21 opinions diferents. 21 mirades complementàries. I mentre vaig cap a la nova casa de Xavier...

Cafè Emma, un bistrot al bell mig de l’Eixample

És el dissabte del Sónar. Tinc entrades des de fa temps però un rodatge d’última hora em porta al Cafè Emma. Baixo pel carrer Pau Claris amb aquella pau de dissabte a les cinc de la tarda. Passo per la...

Barracuda, entrar de cop a l’estiu

Amb aquest estiu que arriba però que no acaba d’arribar del tot, anar al Barracuda és entrar-hi de cop i de cap. De 0 a 100 et plantes en aquella agradable sensació d’estar en ple agost. Primera línia de...

La Plassohla, cuina de sol a sol als baixos de l’Ohla

Hi ha alguna cosa màgica que destil·len les ciutats observades des de dalt. Segurament és la novetat d’una perspectiva poc habitual, però sigui el que sigui resulta fascinant desxifrar Barcelona a través...

Casa Leopoldo,saltar 90 anys enrere

Salto del Born al Raval esquivant la Rambla i fent drecera pels carrerons i hi arribo pràcticament per intuïció. El cartell que anuncia Casa Leopoldo s’alça damunt un local petit del carrer Sant Rafael,...

Alba Granados,una selva urbana renovada

Compto més de viut restaurants nous mentre baixo Enric Granados fins a l’alçada de Mallorca. És dissabte al vespre, l’ambient és calorós, les terrasses a vessar de gent i tot i que són les 22 h tocades,...

Bodega Balmes, mantenir l’essència d’un clàssic

Són les 8.30 del vespre. Finestrals oberts de bat a bat. Les safates de producte fresc impecables i per estrenar: olives, seitons, croquetes, formatges, ensalada russa (un must!), el sortidor de cervesa...

Hetta, sorprendre i innovar a vuit mans

Fa temps que ho penso, que ho comparteixo i ho proclamo: el futur és massa complex per desxifrar-lo tu sol. El futur va d’equips, de cocrear, de copensar, de coidear. Les idees brillants no es troben dins...

Fismuler,un homenatge a la diversió

Es respira així que hi entres: aquest és un lloc per divertir-se i menjar bé. Té un punt canalla, valent, agitat. Però a la vegada és un homenatge a la cuina i a l’ofici de la gastronomia. Acaba d’obrir a...

Sushifresh, des del sofà el cel pot esperar

Anar a sopar fora és necessari. Però que el restaurant et vingui a casa, segons com, encara és millor. Acabo una setmana moguda i m’espera un cap de setmana pitjor. És tard, tinc molta gana, vull menjar bé...

Marea Alta,cuina d’altura amb les millors vistes

Gust del mar a cada plat. Producte elevat a cada proposta. Tècnica depurada i baixada a cada detall. El restaurant Marea Alta, situat a l’Edifici Colom, juga a la lliga de la qualitat extrema: excel·lència....

Mextizo, Cuina mediterrània + cuina mexicana

Venim d’un d’aquells dinars llargs. Hem començat a les 13 h i són gairebé les 20 h. És un d’aquells dies que menges molt i quan arriba el vespre no saps si tens gana o no. Això sí: en cas de dubte,...

Casa Pamplinas, imagina una masia a la ciutat

Imagina’t una masia urbana. Imagina’t un lloc senzill però amb encant. Discret però amb màgia. Amb una brasa de les bones. Amb producte del bo: verdures de l’hort, carn tendra, pa de pagès, postres de...

‘A’ Restaurant, disseny i diversió a Sant Felip Neri

Em perdo un parell de vegades abans d’arribar-hi -els carrerons del Gòtic sempre són traïdors-, però hi ha certa màgia a no trobar el lloc a la primera; com que es fa buscar més, es desitja més, agrada més....

Primero Primera, un secret molt ben guardat

Respira Barcelona. Tot és bon gust i calidesa. Et sens a casa des que en trepitges el primer metre quadrat i es fa difícil marxar-ne. L’hotel Primero Primera, camuflat al barri de les Tres Torres, és un...

Medio o Pinto, l’univers de la cuina veneçolana

Baixo Calvet avall. És dissabte al matí i hi ha poc moviment al barri. A poc a poc, just a la zona del carrer Calvet amb Francesc Macià han anat obrint locals, restaurants, cafès que donen vida al barri...

Boko, cuina asiàtica feta al moment

El local fa olor d’acabat d’inaugurar: tot nou, tot impecable, tot per estrenar. Són les nou del vespre i des de fora s’intueix moviment als fogons a través de la barra que presideix el local i de la cuina...

The Corner, Nova York al bell mig de l’Eixample

Obro la porta del local i sona soul en directe, grans clàssics del gènere versionats. Davant meu, un espai immens i diàfan, molta fusta fosca, llum càlida i sofàs Chester amb desenes de coixins per tot el ...

Rilke, un restaurant per quedar-s’hi a viure

El Rilke ocupa l’espai on tothom voldria viure. Un imponent entresol al bell mig de l’Eixample, tocant al passeig de Gràcia. Just al centre de tot. Terres hidràulics, diferents sales, espais privats, un...

Yurbban, el carisma d’una ciutat

La zona compresa entre el carrer Trafalgar, el passatge de les Manufactures i Sant Pere Més Alt, és el nou place to be a Barcelona. Start-ups, cafeteries, lofts, art, restaurants i hotels. Vida non-stop....

L’Olivé, hi entres i ja no en vols sortir

Les persones fan els llocs. La seva personalitat, el seu carisma i les seves virtuts acaben impregnant tot allò que creen i lideren. L’Oriol Olivé respira alegria pels quatre costats: simpatia, amabilitat,...

Mako, el luxe de la simplicitat

Quan un local t’enamora abans d’entrar-hi pel disseny de la seva targeta és que tens les de guanyar. I quan saps que a darrere del disseny hi ha el nom de Mario Eskenazi, tens la jugada assegurada. El Mako...

Blanc, menú més una sessió de ‘spa’. ‘what else’?

Una façana de les que imposen, moqueta a terra, daurats a les baranes i una passarel·la llarga que et prepara per accedir a un dels grans hotels de Barcelona: soc al Mandarin. Olor de confort, sensació de...

Parking Pita, un fenomen del boca-orella

És diumenge. El passeig de Sant Joan vibra: vital, alegre, energètic. Davant meu apareix un espai industrial amb molta solera: una mostra de bon gust en tota regla del qual segur que heu sentit a parlar...

Flash Flash,la màgia d’un clàssic de les truites

Són els anys 70. Barcelona brilla. La Gauche Divine està en el seu moment més àlgid. Cultura, diversió, celebració. I dos amics -Leopoldo Pomés i Alfonso Milà (fotògraf i arquitecte)- es llancen a obrir un...

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Següent >