Publicitat
Publicitat

Kakkmaddafakka: "Ens despullem?"

Hem ballat, cantat i pecat. 39 minuts d'entrevista/xou. Molt sexe, drogues i rock'n'roll. Tots els tòpics. Però també sentències contundents i idees transgressores. Tot tacat d'un posat gamberro, una actitud llibertària. Acabem amb confessions; de faltes grans i petites; de perdonables i d'imperdonables; d'històriques i de simbòliques. ¿Sou grans pecadors? Jo era un gàngster, diu l'Axel, el líder indiscutible de la banda. He mentit (sovint és necessari); he sigut infidel (no ho he pogut evitar); i he robat (motos, pollastres, plantes). Avorriment? Potser. El problema és que hi ha massa regles. ¿I tu les trenques totes? Totes no. Però el tema no és saltar-se o no saltar-se les regles; el fet és que s'haurien de reescriure totes les normes. Fa una pausa i dispara amb el seu TOP 4: 1. Respecte. 2. Control. 3. Riure cada dia. 4. Fer molt sexe.

NORMA 4 = SEXE. Són l'antítesi del músic habitual. Extraversió, alegria, felicitat. Zero melodrama, zero perjudicis. No tenen por de la imatge que transmeten. Tot seguretat, tot confiança. Comencem pel final amb l'última regla: El sexe. El practiqueu molt sovint? Un cop al dia, com a mínim. Agafa la paraula l'Axel i la manté: Amb la teva nòvia? Quan hi és sí; I quan no? M'ho faig jo sol. Què disfrutes més? Totes dues coses, sempre i al màxim. ¿Se'n parla més del que es practica, de sexe? En general sí; en el meu cas, no. Jo a la meva vida he fet més cops sexe que dies he estat viu. Operació matemàtica ràpida (27x365= 9.855) i última pregunta: Més de 10.000 cops, així? Molt més. S'ha de practicar molt. És important.

NORMA 3 = RIURE. Avancem enrere a cop de comentari canalla i somriure, sempre. Pura felicitat. Aquest és el vostre segell? El somriure és la clau. Si somrius, ets un guanyador. Nosaltres som guanyadors. I què més? Som molt bons i ho sabem. ¿Fas conya o ho dius de debò? Ho penso de veritat. ¿Sou tan segurs com sembleu? Sí. La confiança és clau. Tot és mes fàcil, tot surt millor. ¿Us agradeu prou per no canviar res? La roba: hi ha massa roba al món, i això és un problema. Hauríem d'anar despullats més sovint. Si estàs bé amb el teu cos, estàs més segur en general, a la vida; la roba significa una primera barrera. ¿No és posturisme això? No, ho pensem de veritat. S'hauria de fer de manera progressiva: nens i nenes s'haurien de dutxar junts al col·legi, i anar dos cops a l'any despullats, per exemple. S'hauria d'inventar el Dia dels Despullats. ¿Estaries còmode fent l'entrevista a pèl? Si tots dos hi anéssim, sí. ¿De veritat? Sí. No té res a veure amb el sexe; és com dir el teu nom: fàcil, veritat, honest.

NORMA 2 = CONTROL. Entre l'honestedat i el xou. La reflexió i la provocació. En el discurs i també en la música: A les vostres cançons hi ha molta ressaca antològica. Beveu molt? A l'escenari, no. Ens encanta la festa, però tampoc tant; som defensors de l'autocontrol, de l'equilibri, de la mesura: de fer-ho, però no en excés. ¿I les drogues? És un tema delicat a Noruega: tenim un greu problema social amb l'heroïna. Havent dit això, t'he de confessar que jo no dic no a les drogues, però tampoc puc dir sí. ¿Perquè ets un personatge públic? Sí. I com que jo no sóc perfecte, no aconsello a ningú que segueixi el meu exemple. ¿I què els dius, doncs? Jo dic a la gent que begui aigua. Fa una pausa i segueix: Que begui aigua i que vagi despullat.

NORMA 1 = RESPECTE. Arribem al principi. Bogeria des del minut 1. Parlen sobre el control però van descontrolats. A tot gas. I fent bandera de tenir els millors fans del món: Se saben les lletres i ballen de manera organitzada. ¿Rock'n'roll amb respecte? Sí: la gent massa borratxa o que tant li fot tot és una merda. Llavors és quan perdem la fe en la humanitat. L'educació és la clau, i la base del nou rock'n'roll. Amén.