20/09/2012

Oriol Elcacho: "Visc en l'etern dubte"

3 min
L'elegància dels bons: discreta de lluny, descarada a dos metres.

Per culpa de (o gràcies a) una carambola de tuits acabem al sofà de Casa Paloma amb una entrevista entre mans. Ha arribat puntual, amb l'elegància dels bons: discreta de lluny, descarada i present a dos metres. Lluny de l'obvietat del seu cognom. Quan l'hi pregunto, contraataca: Preferiries Oriol Bonbocí? O potser Oriol Bonpessic?

PER LA CARA. L'Oriol -malgrat tot- és somriure i positivisme: El món va bé. Respira timidesa i educació; correcció i saber estar. Vesteix impecable. Moviments suaus. Està fort però respira certa vulnerabilitat. Parla amb sinceritat i mira endavant quan elabora el discurs. Sobretot quan les preguntes li resulten incòmodes: No és estrany guanyar-se la vida amb una cosa que t'ha vingut regalada? Sí. Al principi, ho amagava. Et feia vergonya? Sí: ho trobava absurd. I ara? He entès que treballar amb Karl Lagerfeld, Tom Ford o Ralph Lauren no té res d'il·lògic. Hi has arribat per la cara? No: a mi no m'han regalat res. Quin és el teu gran mèrit? Ajudar a vendre milions de perfums. Tens números contrastats? Sí. Amb Bulgari vaig ser la primera imatge que va personificar el perfum, i va ser un èxit.

DECATHLON I CÀSTINGS. La conversa és serena. Sense pressa. I amb molts somriures. Jo l'encaro, ell em dóna el seu perfil: Recordes la primera vegada que et van dir que eres guapo? No m'ho van dir així. Jo treballava a la caixa del Decathlon i un client que era estilista em va convocar a un càsting: això va ser el principi de tot plegat. ¿I ara, 13 anys després, et segueix estimulant la professió? Hi ha coses que sí. D'altres que no: i això és preocupant. Quan s'acaba la carrera d'un model? És aleatori. L'important és crear-se un personatge que evoluciona al llarg de diferents etapes de la seva vida i jugar amb això: jo no sóc el mateix ara que el de fa 20 anys. En el cas de les dones també funciona així? No. La moda és més dura amb les dones: molt més cruel.

EL DUBTE I LA INÒPIA. Ha treballat amb Kate Moss i Christy Turlington, entre d'altres, i és íntim de Jon Kortajarena i Andrés Velencoso: Hem compartit desfilades, fittings , aeroports i sessions de fotos. ¿És difícil fer amics en aquest món? Sí, la gent no es compromet gens: tot es mou en un terreny molt superficial. ¿Hi ha competència i enveges entre els homes també? Cada cop més: en el món de la moda masculina ara hi ha més en joc i ens hi va més. Què és el pitjor de la professió? Que visc en l'etern dubte: no sé mai quan deixaran de trucar. ¿Creus que la professió et deixarà a tu o tu la deixaràs a ella? És difícil de dir: però no visc en la inòpia. És més: cada vegada em preocupa més.

LA IMPERFECCIÓ I LA BELLESA. ¿Què no tens que t'agradaria tenir? Res, no vull tenir res del que no tinc: que sóc tímid? Doncs faig que em jugui a favor, i punt. ¿Fins a quin punt t'és important la bellesa? A mi l'estètica m'agrada: les coses boniques són un gust. Però va més enllà: la bellesa es pot trobar a tot arreu. ¿També en la imperfecció? Sí: les coses viscudes són molt més interessants; les coses inacabades o defectuoses resulten magnètiques i atractives. ¿T'ha impactat mai la bellesa en si? Sí: quan vaig veure la meva parella, vaig emmudir.

stats