El ventilador

Pepi de Boissieu: “Les vacances et permeten tornar a connectar amb el món de les idees”

"Comencem a parlar sobre les vacances ideals i ho té claríssim: platja i casa a prop del mar"

Disseny i menjar. Colors i sabors. Formes i aromes. Art, aliments i creativitat “per un tub”. Experiències culinàries úniques en les quals el menjar és una eina de comunicació, ja que ella opina que el menjar ens ajuda a relacionar-nos. I amb raó, ja que quan et comuniques més és quan t’asseus a taula amb algú.

1. Menjar i feina

Comencem a parlar sobre les vacances ideals i ho té claríssim: platja i casa a prop del mar. I què són per a tu unes vacances creatives? Tenir temps de connectar amb el món de les idees sense haver de pensar en entregues. Com que parlem d’estiu, li pregunto què et suggereix un ventilador? Estiu i siesta. Com seria un ventilador fet pel teu artista preferit? Amb uns teixits de colors meravellosos que et venten i t’estimulen la vista. Sona a tota una obra d’art. I tens algun costum abans de posar-te a treballar? A vegades ballo, a vegades medito, a vegades em prenc un cafè. I un àpat? M’encanta alguna cosa petita i repetitiva per treballar, com per exemple menjar cireres o obrir pistatxos. Una rutina que estimuli la creativitat? Em va molt bé el ping-pong d’idees amb alguns amics. Són els meus “terapeutes de propostes”. M’encanta aquest concepte, me’l guardo per fer-lo servir en el futur. I què opines d’internet, és una trampa mortal de perdre temps o el lloc perfecte on trobar referències? Una trampa mortalíssima!

2. Menjar i pensar

Com que té una feina poc convencional, vull entendre més com pensa: concentració o abstracció? Abstracció. Emoció o racionalitat? Emoció. Estabilitat o inestabilitat? Estabilitat. Quin artista t’agrada tant que el recomanaries fins i tot al teu pitjor enemic? Hilma af Klint. I a quin creatiu, poc conegut, hauríem de començar a seguir? M’agrada molt la feina que està fent Sofia Alazraki com a directora audiovisual. Me l’apunto.

Amb quin creatiu te n’aniries de vacances? Amb Louise Bourgeois, crec que tindria molt bones històries per explicar.

3. Menjar i disseny

Quin aliment natural et sembla el més ben dissenyat? El plàtan: està molt protegit i alhora és superfàcil de pelar. Recordes el moment en què vas començar a barrejar menjar i disseny? Sí, perfectament. Per a un festival de sostenibilitat fa sis anys. Més enllà del disseny, les olors dels menjars també influeixen a l’hora de preparar els projectes? Sí, totalment. Seguim parlant de menjar però ara des d’un punt de vista més clàssic. Em diu que el seu plat preferit és l’arròs, fet de qualsevol manera possible, i que quan convida algú a casa, el seu plat estrella és peix al forn amb patates a la sal i alguna amanida. Tant parlar de menjar, ens està venint gana i jo vull saber com ha acabat creant aquesta professió única: quina va ser la teva primera feina creativa? Ajudant de direcció d’art per a una obra de teatre. I l’últim projecte creatiu? Una col·laboració amb Après Ski: vam muntar un petit altar per explicar com la vibració del cos pot augmentar (literalment). I del que més orgullosa estàs? Del nou restaurant d’Estanislao Carenzo que vaig decorar a Lisboa: Rei da China, un restaurant luso-asiàtic. La panxa protesta i és el moment d’acabar l’entrevista. Avui tocarà dinar un plat ple de color en honor a l’entrevistada.