02/05/2013

Rosa Esteva: "Estic boja i m'encanta"

3 min
Té una sensibilitat i una capacitat d'observació brutals.

És una guerrera. Té caràcter, mala llet, sentit de l'humor. Una energia diferent la domina. És totalment imprevisible, fins i tot per a ella mateixa. No saps mai per on sortirà; què li agradarà, què la girarà. Tot segueix una lògica única i personal. Té un punt de geni que es llegeix al primer hola. Una vibració especial. I espacial. Té una sensibilitat i una capacitat d'observació brutals. No se li escapa res: Tot controlat. Sempre. I sí, li agrada manar: Massa, diu. Però tothom té algun defecte.

M'HAN PRES EL PÈL, SÍ. Arriba 20 minuts abans de l'hora prevista. Elegància evident. Ha aixecat un imperi a cop d'il·lusió, fantasia, somnis. I de lluita constant: que no decaigui res, que ningú s'adormi, sempre en estat d'alerta. Ritme, acció, focus, llums. Cada dia, un nou espectacle. Imaginació incansable, bombardeig constant d'idees. No pot parar de treballar: T'hi veus sempre, fins a l'últim dia? Si m'hagués de vendre les coses i quedar-me a casa, em moriria: és la meva vida. És forta, dura, lluitadora. ¿Et fa por alguna cosa? Només em fa por la por; la por paralitza. ¿Fas mai vacances? Sí, però arriba un moment que necessito tornar a treballar. ¿Ets molt dura com a cap? Sóc exigent, però amb carinyo. ¿Què no toleres? Que em prenguin el pèl. ¿Tu ets més llesta que la gana: te'l prenen? Sí: em diuen que estan deprimides i vénen pintades a treballar. Fa una pausa i segueix: Jo he estat deprimida i sé el que és: no et pots moure del llit.

ESTIC BOJA, SÍ. Ha tingut una vida difícil: mort de la mare, relacions intenses, somnis d'amor trencats: Agraeixo haver tingut dificultats, si tot hagués estat fàcil seria una persona vulgar. ¿Has patit molt per amor? Sí. M'han fet patir molt. A casa tinc un quadre d'un toro, com a símbol d'autroretrat: no sé si per la valentia o per les banyes que m'han posat. Parla amb pauses arítimiques, de forma molt visual i dispersa. Segueix amb l'amor: Tenia un nòvio que em deia: Tu ets com un home durant el dia, i a la nit fas bé l'amor: ets com un travesti. Riu, i salta a un altre tema. Aquest ja l'hem tocat prou. Torna a riure i em diu: Ja sé que estic boja i m'encanta.

SÓC MASSA DIRECTA, SÍ. És la reina del moment. El seu dia és avui: ni ahir, ni demà. La mateixa essència de l'hotel: sense passat, ni futur. Aquí i ara. ¿No vius de records? En tinc de molt dolents, però amb el temps els he bloquejat. Fa una pausa, llarga. ¿La mort et fa por? Sí, però com que no té remei, no hi perdo el temps. Pràctica, resolutiva. Et fa por l'envelliment? Em fa por envellir malament. Riu, de nou. Què és el millor de la vellesa? La intel·ligència. No t'influeixen les tonteries: saps captar millor les coses importants. ¿Ets molt directa, t'ho diuen? Sí. Em diuen que massa. Sempre, massa. No tinc temps per perdre.

COM MÉS VELLA MILLOR, SÍ. Una de les seves grans frases cèlebres és: "Els homes els tenen rodons, i jo els tinc quadrats i a topos". Amb qui et portes millor, amb les dones o amb els homes? Indistintament. Depèn del cervells i de la intel·ligència: connectes o no connectes. T'agrada la gent? M'agrada la gent amiga, no suporto l'hola què tal. ¿Tens grans confidents? No, tinc amics, però no confidents. Amb el temps, m'he quedat sense. Sinceritat fins a l'últim extrem. ¿Si tornessis a néixer, què series? M'agradaria ser raïm del Priorat: millora amb el temps. Com més vella, millor. Més gustosa.

stats