16/02/2012

"Si no surts, no existeixes"

3 min
Terra fred, ganes de jugar. Mirada directa i parlar pausat.

Arriba tard -hora punta, trànsit, disculpes-. Botons del puny de la camisa sense cordar -instruccions ràpides, instància d'assistència-. Terra fred, ganes de jugar: Què vols que faci? El Marc és un paio seriós que somriu molt; serè amb un punt de mala llet; formal però valent; es coneix bé i es té pensat. Mirada directa, discurs estructurat, parlar pausat. Seiem a l'Ateneu Barcelonès envoltats de silenci i coneixement. Es treu la corbata i es descorda el primer botó de la camisa. Gravant?

FÍSICA I QUÍMCA. Seu còmode i sense pressa: una cama sobre l'altra, gest segur, mà a la barbeta, sempre analitzant. Té un passat d'americana i corbata i un episodi de canvi radical: d'una rutina de 12 hores davant fulls d'Excel en multinacionals, a la màgia dels focus i els escenaris. T'avorries? Sí. Necessitava fer alguna cosa diferent. Dit i fet. Acció i reacció. I a partir d'aquí: un càsting, un paper a El cor de la ciutat , un salt a El comisario , un pas per Física o química i la primera pel·lícula. 5 anys sense parar. Ni un dia. Ni una pausa. ¿Això és que et saps vendre bé? Sí. Respostes clares i reptes concrets: ¿m'ensenyes com ho fas? Una pausa i una evasiva fulminant: Que em vols comprar, o què?

FEINA I SUOR. Ironia ben administrada i totalment inesperada. Ho proves o no? Un silenci, un canvi de posició, i una tímida llista: sóc alegre, optimista, lluitador, conseqüent i responsable. En definitiva, un bon partit? Sí, ja veus. I remata un cop més amb sarcasme: Apunta que també sóc un gran detallista. El Marc projecta ordre extern: rígid però penetrable, i sempre un somriure a punt. Ets guapo i ho saps? Sempre m'ho han dit, sí. Però no és una arma que em doni confiança. Això de la bellesa és subjectiu i caduca: no he edificat mai res basant-me en això. ¿Ser guapo suma en aquesta professió? El físic suma sempre i a tot arreu, però per si sol no porta enlloc: hi ha d'haver fons. Feina i suor. Pura cultura de l'esforç, aquesta és l'actitud.

FAMA I CALÉS. Com portes la fama? La porto bé i entenc que és part de la meva feina: si no, m'hauria fet bomber. Es pot dir més alt però no més clar: el Marc és pura racionalitat, bufetada de realitat. Has sortit sovint a la premsa rosa: t'incomoda? Em provoca indiferència: no entenc com pot resultar interessant. T'han seguit mai paparazzi ? Sí. T'han ofert mai exclusives? També. T'ha temptat mai? Pot resultar molt llaminer, sí. Però tinc clar que prefereixo passar gana a encaixar diners mal guanyats entre les mans. I una pel·lícula, la faries per diners? Sí. M'agradaria pensar que no, però hi ha vegades que no es pot triar i ja se sap: de tot se n'aprèn. ¿És aquesta la part més dura de l'ofici, haver de fer coses que no et creus? No. El més delicat és que sempre tens l'autoestima en joc. Tan aviat estàs a dalt com a baix: si no surts, no existeixes.

PREMIS I DISCURSOS. Primera pel·li i primera nominació als Goya. ¿Tens el discurs preparat? L'he pensat però encara l'he d'estructurar. Me'l prepararé: si he de pujar a l'escenari, vull que surti bé. Pur pragmatisme. Per qui serà la primera menció? Per l'Aina: sóc actor gràcies a ella. Com portes ser el germà de? Amb molt orgull: d'ella he après tot el que sé d'aquesta professió. Sempre has aconseguit el que volies: quin és el pròxim objectiu? Després de 5 anys ara estic sense feina: vull tornar a treballar.

stats