01/03/2012

"El sexe, un invent de la dona"

3 min
Parla sec. Les paraules fortes, el missatge al gra.

Toca el sol a la plaça. Cerveses, pilotes, pantalons curts. L'espero, esquena contra la paret. Ell arriba tard, maleta als talons. Saludo amb la mà. Ell mira amunt i quan baixa es para en mi. Llavors, inclina el cap. On vols seure Bigas? Tria tu, la meva mare em va ensenyar que les dones triaven. Faig que no amb el cap: Avui et toca a tu. Riu, indecís entre el sol de la plaça i el confort d'un sofà d'hotel. Finalment, gira el cap poc convençut i diu: Vine, marxem.

PUTA I INFERMERA. El carrer és ple de gent. Caminem de costat, ara un pas ara l'altre. Calma. Trenco el silenci: Bigas? Es para, em paro i pregunto: Els homes, busqueu l'essència d'una mare en una dona? El 70 per cent dels homes, sí. Jo sóc part del 30 per cent restant. Riu, i segueix endavant. Reprenem el camí i la conversa: Com t'agraden a tu les dones? Es gira buscant-me al seu darrere: Recordo una conversa amb Charles Bukowski on li deia que jo buscava l'amiga ideal, la puta ideal, la mare ideal i la germana ideal; i ell, en Bukowski em va contestar: Es nota que ets jove; jo només busco la puta i la infermera.

SEC I FÀL·LIC. Parla sec. Les paraules fortes, el missatge al gra. A l'hotel, el sofà és de pell. Ell seu a l'extrem dret i no es mou. Una cama sobre l'altra. Demana un cafè curt que no toca. Què són les dones per a tu? Tot. Les dones sou el cony, i tots sortim d'un cony: és el símbol terrenal més potent que hi ha. Agafo la galeta que hi ha al costat del seu cafè i segueixo: Què ens dóna tanta força a les dones? El poder de la dona està en no manar: el poder de la dona és influir, sense exercir. Perquè no ens interessa? Exacte. Perquè sou més llestes; als homes ens perd l'ambició. El Bigas, pura fascinació per la feminitat. Sense les dones estaries perdut? Jo sense les dones no sabria on sóc. Les dones sou la referència, la realitat.

BURROS I SEXE. Quan vas decidir deixar la ciutat pel camp? El dia que vaig descobrir el valor d'una llavor: la vaig plantar i en van sortir 22 quilos de tomàquets: això és la vida i la terra és la solució i el futur. Hem de tornar als orígens? Es tracta de tornar al camp amb tota la imaginació del segle XXI: amb tecnologia, creativitat i aigua calenta. Així, no hem de patir? Espanya té sol i terra fèrtil: és el país més prometedor d'Europa. Convicció en les paraules. Menges el que cultives? Sí: no menjo res que no sé què és, d'on ve o què conté. És el plaer més gran que existeix? Sí. I el sexe? Per mi el sexe és un fet intel·lectual perquè incorpora l'erotisme: tinc la teoria que un home i una dona feien l'amor com animalets -la dona d'esquena- i un dia ella es va girar. Va ser aquella mirada que va crear l'erotisme: les dones vau inventar el sexe.

MORT I ÈXIT. Parlem de nostàlgia, cine i humilitat. I finalment de felicitat: Si vols ser feliç unes hores, emborratxa't; si vols ser feliç uns mesos, troba una dona; si vols ser feliç tota la vida, cuida el teu hort. Tu tens un hort: ets feliç? La felicitat m'espanta; et puc dir que estic bé. L'èxit està més a prop de la felicitat o la infelicitat? De la infelicitat: desitjar 7 anys d'èxit a algú és la més gran de les malediccions. Vols i dols: el rebutges però el necessites? Sí: tinc una feina que val molts diners i si les pel·lícules no les veuen un milió de persones, malament; perquè no en faràs més. I del fracàs, què n'has après? Et dóna una mala llet i una força impressionants. Els problemes són molt creatius. Un problema vol dir una solució. Sempre? No. Només hi ha una excepció: la corbata negra. La mort.

stats