07/04/2011

"El sexe és la vida"

3 min
Juanra Bonet prefereix no veure's, i encara menys amb un tutú.

De què va això? És un tutú. Per què? És rosa, lliga amb la meva faldilla. Quin és el context? És que no n'hi ha. Ah! D'acord, si és així, me'l poso. Com em veus? Jo bé, i tu, com et veus? Jo no em miro, així en general. A la tele tampoc? No. M'agrado, però no m'agrada veure'm. Per què? El que faig malament, ja ho sé. I la crítica, com la portes? Malament: si no agrada, que no m'ho diguin: no ho vull saber.

Por. El Juanra s'ha tret el tutú però seu incòmode a la Laie. Com si tingués un coi de xinxeta ballant-li al cul. Tot bé? És que he dinat gaspatxo i sento olor de ceba per tot arreu. I a més, crec que no sé fer entrevistes. Com vols dir? Que em faig un embolic: no sé si he de ser el personatge o la persona. Els que en saben, sempre diuen allò de: "Sigues tu mateix!" És que la veritat, jo no sé qui sóc. Ui! Detecto carn de divan: n'has parlat amb el teu terapeuta? Fa sis o set anys que ens ocupa el tema. Quina és la teva patologia base? La por. Llavors, s'aixeca de cop i amb cara de gallina mullada diu: Vaig un moment al lavabo, et porto alguna cosa?

Amén. A l'obra Animals , el Juanra diu coses que fan tremolar les parpelles. I les diu de debò, no només per dir. Penses tot el que dius? Sí: sempre i a tot arreu. Quina és la barbaritat més bèstia que dius? Potser que els catalans són jueus frustrats. O que ET va ser el primer equatorià que va arribar. Vas anar a un col·legi cristià, no et genera mala consciència? No, al contrari. Posar en evidència les coses que em molesten és un plaer. Què ets més: un xai amb pell de llop o un llop amb pell de xai? Tots som llops amb pell de xai. Gandhi i Mandela també ? Sí. Tothom té punts foscos.

Silenci. Quan no se m'acut res, sóc capaç de callar com un mort fins que se m'acut un coi de pregunta: Què tens tu d'animal? Tot, espero: instint, intuïció i acció. Què ens separa els uns dels altres? L'empatia i l'humor. Aixeca la vista, cargola una cella i posa cara de pillastre sense escrúpols: Veus, ja m'he posat seriós! Sents pressió per ser divertit sempre? Sí. I no ho sóc. Que tampoc vol dir que sigui avorrit. Què és l'humor? Música. L'humor és: pa-pa-ra-pa-pa-pa.... pa-pa! Els còmics sempre feu silencis i llavors la gent riu. Així de fàcil? El silencis són claus, marquen el ritme.

Sexe. Si l'humor ens separa dels animals, el sexe ens uneix? El sexe és la vida: i el sentit de la vida és que continuï la vida. Funcionem igual al llit? No tinc prou elements per jutjar-ho: però si necessites informació -silenci amb ganyota- tinc links a internet que et podrien ajudar. Tu saps si els animals s'enamoren? No ho sé, però sé que hi ha animals que són fidels. Com tu? Sí. I no només amb les dones.

Amor. El Juanra és d'aquella classe de nois a qui els agrada agafar la mà de les noies, segur. Ets enamoradís? Ho era. Però ara ja les veig a venir. Me estoy quitando! Es lliga molt fent riure? NO! I ho diu amb majúscules, com dient: i em toca sobiranament els collons! Però alguna groupie deus tenir... Mira, jo no sé què projecto, però agrado a dones que... I llavors calla, i diu una barbaritat que fa petar de riure però que no em deixa explicar.

stats