03/10/2011

Estudiants del món competint per una plaça

1 min

Un company meu de pis d'estudiants que sempre va ser el número 1 a BUP, a COU, a la universitat, em va dir que finalment, en un màster a Harvard, un coreà l'havia superat. Sempre tenia el llum de l'habitació encès.

Un prestigiós catedràtic de Harvard va explicar fa un any a Barcelona que els alumnes europeus i nord-americans cada cop tindran més problemes per accedir a les millors universitats perquè els indis, coreans o africans treballen el doble. Hi deixen la pell per sortir del pou.

La revista Time acaba de publicar un reportatge que explica com a Corea del Sud el govern posa inspectors per obligar els estudiants a anar a dormir, perquè la competitivitat i un sistema ple de tutors privats fa que hi hagi nois que estudien tot el sant dia i tota la nit, no fan res més. Obama i alts càrrecs seus han lamentat que els pares i mares nord-americans no es prenguin tan seriosament l'educació com els coreans. El ministre d'Educació coreà declara, per contrast, que des de fora són admirats però des de dins veuen que el sistema és arcaic i no fa feliç ningú. En un món global i competitiu, viurem duels ferotges entre alumnes de sistemes oposats per estudiar, investigar, treballar. Els mètodes més salvatges i irracionals no ens convenceran però tenen molts números per guanyar els millors llocs. Aquest és el món que ve. Qui hi pot posar ordre?

stats