10/12/2011

L'aigua espatlla els camins, millor els vins

1 min

Ara que ja deu haver prescrit confesso que de petit berenava pa amb vi i sucre, i que abans de l'edat legal l'avi em va ensenyar a beure vi amb porró. De tots aquests estudis intermitents sobre l'oli, el pa, el vi o el sucre, que un dia te'l recomanen i l'endemà te'l limiten, em crec els que canten les bondats del vi diari, amb mesura. L'avi va tenir una salut de ferro i va viure noranta-dos anys a base de llevar-se i anar a dormir ben d'hora ben d'hora, dinar i sopar amb un horari rigorós, plats de tota la vida sense cap excés, treballar molt, caminar pel bosc cada dia i beure vi en cada àpat. Mai en va abusar però mai va faltar a taula. En això l'àvia per banda materna era igual d'estricta, i hi afegia una explicació popular per justificar la tria del vi: "L'aigua espatlla els camins". Fa dies que l'ARA aposta per promoure els vins catalans de les dotze denominacions d'origen, i des de demà anirem regalant la dotzena de fitxes pertinents. Volem defensar i prestigiar un producte de la terra, de proximitat, de qualitat, donar-lo a conèixer a ell i als seus orígens, fomentar-ne l'ús i el gust per valorar-lo, i apujar l'autoestima nacional. A casa no hi ha porró però el vi i la bona companyia han generat les millors sobretaules, i en un dissabte com avui el tenim a punt per sopar, acompanyat d'un bon cava a la nevera i amb ganes que el Madrid-Barça ens faci tenir molta pressa per obrir-lo.

stats