Publicitat
Publicitat

IAQUÍ

El cercle virtuós de la confiança

ENS PASSA FINS I TOT amb les coses que sabem fer bé. El dia que estàs d’humor, i que mentre fas allò perceps una resposta positiva, ho fas millor. I si perds seguretat, encara que sigui per una altra circumstància, actues pitjor, i això fa que perdis més seguretat. Per aquest motiu és tan essencial rodejar-nos de gent positiva que ens reforci la moral i allunyar-nos de qui ens desgasta l’autoestima. I aprendre’ns a conèixer: si notem que la bateria està baixa, procurar-nos moments que ens recarreguin abans d’afrontar-ne de més durs.

A vegades, com en el cas de Girona que analitzem avui, interpretem com a coincidència el que està més relacionat del que sembla. Els germans Roca no només porten turistes, reforcen la confiança. És una combinació de feina ben feta i del clima de qui sent que està creixent, i l’alegria que aporta notar-ho dóna més força per lluitar. I més fe en les possibilitats. Creure en tu no garanteix l’èxit però dóna opcions reals d’arribar-hi.

Per això és bàsic lluitar de manera incansable per la meritocràcia. Que tothom tingui oportunitats. Que no hi hagi gent desplaçada, que ha de dedicar totes les energies a la subsistència. Ens convenen iniciatives socials, mèdiques, educatives, que tinguin una concepció global de les persones. Que en treballin aspectes emocionals, que entenguin que l’estat d’ànim és un recurs més, sovint el més important. El més terrible de la gent que s’aixeca derrotada és que s’acabi creient que té les de perdre per sempre. L’esperit guanyador només el té qui ha tastat què és guanyar. L’esperit de superació no el podem exigir a qui no percep que tingui opcions de superar-se.

PUBLICITAT
PUBLICITAT