04/11/2011

Els cinc reptes més difícils dels candidats

1 min

Primer repte. No desconnectar del que està passant a Europa, conviure amb una campanya que per definició sol ser simplista i endogàmica mentre al món econòmic passen coses fortes i complexes que els afecten, que no poden ignorar i que alhora no permeten donar la culpa al rival directe.

Segon repte. Fer-nos creure que hi ha suspens o hi ha partit quan a Espanya el resultat està escrit. I en el cas català, on sí que hi ha incògnites, convence'ns que sabran fer notar el seu pes, la seva excepció, en un clima de majoria absoluta.

Tercer repte. No aparèixer massa derrotats, els que ho estan, i no semblar massa triomfalistes, els que se saben guanyadors. Les rialles i el confeti contrasten amb el que estem vivint, però qui vulgui cares espantades ja les té al mirall de casa.

Quart repte. Un cop assumit que Rajoy hi té poc més a guanyar i Rubalcaba hi té poc més a perdre, aprofitar-ho per aixecar el llistó i desmentir els pessimistes que no esperen res de nou ni d'inspirador en una campanya.

Cinquè repte. Prendre apunts de camp de tot el que faran de mala gana, de tot el que ja se sap que no funciona, de tot el que no encaixa amb els nous temps, de tot el que els cansa a ells i ens cansa alhora i prometre's, aprofitant que ara hi ha dos anys de reflexió, que el proper cop deixaran de fer-ho.

stats