Publicitat
Publicitat

I AQUÍ

Quan es despertin, el procés seguirà allà

EN UN PANORAMA polític ple d’incerteses, una de les poques certeses és que les últimes enquestes electorals la van vessar de manera estrepitosa. Passant per alt aquest detall, fa mesos que confonem les enquestes amb la vida, de manera que Podem ja ha guanyat les eleccions i ja les ha perdut. El mateix que passa amb la suma sobiranista, que de sobte asseguren que ja no suma, els de les tres manis consecutives es veu que s’ho han repensat. La confusió és tan absurda que en algunes previsions ja parlem de partits que baixen, encara que passin de zero a vint, pel fet que alguna enquesta els n’havia pronosticat posem que vint-i-un.

Passa una cosa semblant amb els indicadors econòmics. Tantes vegades han servit perquè algú celebrés que ja se sortia de la crisi, que quan una nova dada ho desmenteix ens sembla que hagi tornat la crisi, en lloc d’acceptar que simplement encara hi és.

Sembla que passin moltes coses, però de moment tot és virtual, tot ocorre en aquest món paral·lel, de ficció, on tot és tan fals com les llistes fantasma de PSC i PP a les municipals, o tan poc transparent com Construïm, que s’especialitza en tuits destructius mentre qui ho impulsa amb una mà amb l’altra fa veure que no en sap res.

Alguns dels que mouen aquests fils de l’espectacle, enlluernats pels propis decorats que han muntat, s’ho passen pipa, viuen vides molt emocionants plenes de novetats, ara guanya Podem, ara Ciutadans, ara dibuixen pactes d’estabilitat. I fa temps que donen per bons alguns desitjos, com per exemple que el procés ha mort. Algú els hauria d’avisar que, quan es despertin, el procés seguirà allà.