21/01/2012

El Barça, el principal problema de José Mourinho

3 min

Per aquestes altures de la temporada a Can Barça sempre sobrevola l'ambient el tema de la renovació de Pep Guardiola. L'entrenador blaugrana ja ens ha acostumat a renovar amb la famosa fórmula de l'1+1, any a any. En canvi, l'entrenador del Reial Madrid acostuma a firmar contractes més llargs... tot i que no els compleixi gairebé mai. Ara s'acosten les dates de la temporada quan el tècnic de Setúbal decideix si seguirà o no al seu equip o li demanarà a Jorge Mendes que li comenci a moure temes. Així ho va fer amb el Porto, quan just guanyar la Lliga de Campions va marxar directe a Londres sense ni tan sols celebrar-ho. I el mateix va fer amb l'Inter: va ser just aixecar la copa orelluda al Santiago Bernabéu després de derrotar el Bayern que ja es quedava a Madrid per signar amb Florentino Pérez.

Per tant, és en aquests dies quan José Mourinho està decidint si seguirà o no la temporada vinent al capdavant del Reial Madrid. I està deixant petits indicis que fan pensar que té pensat tornar a canviar la Lliga espanyola per la Premier League. I un dels principals motius que el portarien a preferir canviar d'aires és precisament el Barça. Mou és un guanyador i s'ha topat amb el seu taló d'Aquil·les. No hi ha manera de trobar la fórmula per vèncer l'equip de Guardiola. I el pitjor de tot és la quantitat de crèdit que perd, en tan sols noranta minuts. Són líders de la Lliga destacats, han guanyat tots els partits de la Champions, rècord golejador... Però perd contra el Barça i li plouen les crítiques per tot arreu: premsa, afició, vestidor... Li donen tan poques opcions que pugui guanyar el Barça, que ja calculen poder guanyar la Lliga tot i perdre els dos clàssics, el del Bernabéu, que ja ho van fer el 10 de desembre, i el que queda encara al Camp Nou.

I ho ha provat gairebé tot, però no hi ha manera. De nou vegades que s'hi ha enfrontat des que entrena el Reial Madrid només n'ha guanyat una, i va ser a la pròrroga. I no pot més. Fonts del vestidor asseguren que la setmana que s'ha d'enfrontar al Barça el noten molt canviat, més nerviós i menys comunicador que de costum. És la seva obsessió. Per això sempre en fa referència en totes les rodes de premsa. Tot i que gairebé mai el cita: "A mi em sancionen, a altres no", "A nosaltres no ens deixen forçar targetes, a altres sí", i un llarg etcètera que tots recordem. I com que no hi veu solució, pensa que el millor és marxar. A més, si les coses van com ell preveu, guanyant la Lliga, hauran sigut dos títols en dos anys, en ple cicle del Barça. No se n'anirà com a perdedor. Al contrari, en trencar l'hegemonia del millor equip de la història. Dels tres títols que no ha guanyat Guardiola, ell ja n'hi ha pres dos (contant la Lliga de Campions amb l'Inter de Milà). I si guanyen la Lliga, tres.

Per tant, aquesta és la idea que més atreu José Mourinho de cara al seu futur. Si entrenés una altra vegada a una banqueta d'Anglaterra, només veuria el Barça una o dues vegades per temporada, i no les set, vuit o nou amb què s'hi enfronta actualment. Ja no pot més. Més que res, perquè se li ha acabat el repertori d'excuses.

stats