Publicitat
Publicitat

DES DE LA CASTELLANA

Contraprogramació blanca

El Barça i el Madrid són vasos comunicants. L’èxit d’un va associat al fracàs de l’altre. És per això que en setmanes com aquestes la cúpula del Reial Madrid ha de crear tot un pla d’actuació per minimitzar entre els seus seguidors el mal que fa que el teu rival guanyi dos o tres títols.

El primer cop d’efecte ja el vam poder veure aquest dilluns, quan hores després que Xavi aixequés la copa de la Lliga, Florentino Pérez anunciava en roda de premsa que el seu entrenador Carlo Ancelotti era cessat. No va ser gaire concís amb les respostes, ni va donar gaires pistes del seu successor, però va donar la cara i va intentar posar les bases d’un nou projecte per al Reial Madrid. El desè entrenador de l’era Florentino. I aquest cop l’escollit és Rafa Benítez. I el calendari marca que si avui el Barça torna a aixecar un altre títol, dilluns s’anunciï oficialment el seu fitxatge i dimecres sigui presentat. Rafa Benítez, un madrileny format a les categories inferiors del club blanc i que compleix el somni de la seva vida: entrenar el Reial Madrid. Vaja, el de sempre.

Però alerta perquè Benítez ve amb mà dura i amb la intenció que els jugadors es passin gran part del dia a la Ciutat Esportiva entrenant-se i fent convivència. I també ha posat algunes condicions que no acaben de fer el pes al president: vol un director esportiu. No vol que el seu interlocutor a l’hora de confeccionar la plantilla sigui Florentino Pérez. Primer pols, ja veurem qui en surt vencedor. José Antonio Camacho va durar tres mesos al Madrid quan va veure que Florentino no cedia en les seves intencions i va dimitir demostrant la seva integritat. Veurem si ara aquest nou entrenador cedeix o per contra els principis de Benítez són els que desapareixen.

I l’altra setmana, si Xavi aixeca ben amunt la cinquena Champions blaugrana a Berlín, dilluns s’anunciarà oficialment el fitxatge de David de Gea. Un porter que il·lusiona el madridisme que ja fa mesos que vol que la revolució comenci per la porteria. Però és una incorporació que la carrega el diable, perquè per molt que vingui De Gea, Casillas no té cap intenció de marxar a hores d’ara i vol acabar els dos anys de contracte que li queden. I cobrar la fitxa que té, esclar.

I no em negueu que aquesta situació que se’ns presenta no és d’allò més divertida. Un entrenador que vol que Florentino Pérez deixi de ser tan intervencionista amb els fitxatges i una porteria que tindrà tres porters, David de Gea, Keylor Navas i Iker Casillas. Anem demanant crispetes.

Històries de superació esportiva