17/11/2012

Cristiano vol ser Messi

2 min

Estem vivint un moment futbolístic absolutament bipolar. Des de fa uns anys el Barça i el Reial Madrid acaparen tot el protagonisme que envolta l'esport que s'emporta més titulars al final de l'any. I això fa que les constants comparacions siguin inevitables. Sobretot a l'hora de mirar-se les seves respectives estrelles. I tot i que des del cantó culer sempre es parla malament del portuguès Cristiano Ronaldo, la veritat és que aquests últims dies he sentit certa empatia cap a ell.

Si una cosa tenen clara a Can Barça és que Lionel Messi és el millor jugador del món, i probablement de la història del futbol. Per això té certs privilegis que acceptem sense cap mena de problema i estem farts de veure com tothom es desfà en elogis cap a ell, des dels aplegapilotes fins al president i la directiva, passant per jugadors, companys d'equip i el cos tècnic. Aquest segurament és un dels secrets que Messi estigui tranquil i feliç i doni aquest rendiment.

I si ara agafem el pont aeri i fem la comparativa, veurem que això no passa a la Casa Blanca . Si ens traiem la samarreta i intentem ser objectius amb l'actuació de Cristiano Ronaldo l'altre dia a l'estadi Ciutat de Valencia davant del Llevant, no ens queda més remei que qualificar-la d'excel·lent i admirable. Després de rebre la brutal entrada de David Navarro, no té cap gest dolent cap a ell, aguanta estoicament el dolor i les grapes, segueix jugant i fins i tot marca un gol que celebra de manera moderada. I no pot seguir jugant la segona part perquè es mareja i vomita al descans. Un comportament absolutament elogiable.

Però aquest esforç sembla que no s'ha valorat prou ni al club blanc ni a la premsa que segueix normalment el Madrid. I això li ha dolgut a l'astre portuguès. A tots ens agrada que ens felicitin i elogiïn i Cristiano Ronaldo no és diferent de nosaltres en aquest aspecte. Les portades dels diaris van ser per al jove Morata i el comunicat oficial del Madrid va voler disculpar Pepe per la seva actuació al final del partit però ni va condemnar David Navarro ni va elogiar el de Madeira.

Per tant, és normal que Cristiano se senti molest i sobretot envejós de no rebre el mateix tracte que té Messi al Barça. I les conseqüències són immediates: el seu entorn ja s'ha encarregat de filtrar que no està a gust i que vol marxar al final d'aquesta temporada del Madrid. Imagineu si està canviant la història que ara és el Barça el que sap tractar les estrelles i el Madrid el que les fa enfadar.

stats