22/09/2012

A Cristiano li falta Xavi

2 min

Tal com van les coses, la situació del vestidor del Reial Madrid té pinta d'acabar molt malament. Es parla molt dels clans entre espanyols i portuguesos, i si tant se'n parla és que alguna cosa hi ha. I els líders dels dos bàndols són els veritables culpables que s'hagi arribat a aquest punt: Iker Casillas i Cristiano Ronaldo. El porter té tant o més ego que el davanter, però compta amb un suport unànime de l'afició i sobretot de la premsa. Però segurament és més culpable de la situació actual del vestidor que no pas l'astre portuguès. I en posaré un exemple prou clarificador.

La situació a priori del Madrid és gairebé clavada a la del Barça. I m'explico. Els dos clubs tenen dos cracs mundials que tothom reconeix que són els millors jugadors del món: Messi i Cristiano Ronaldo. Segurament l'argentí és en algun graó superior del portuguès. Però, al cap i a la fi, tots dos destaquen bastant per sobre de la resta. I tots sabem que Messi també té algunes particularitats que obviem a causa del seu alt rendiment al terreny de joc: ho vol jugar tot, de vegades té algun dia més de vacances, no baixa gairebé mai a defensar, té llibertat absoluta de moviments... Però ho acceptem premsa, afició i vestidor. Una actitud no gaire llunyana a la de Cristiano, que també es guanya amb gols aquest privilegi, però, en canvi, sembla que no n'hi hagi prou.

La diferència la trobem en Xavi i Casillas. Aquests dos també tenen vides paral·leles, ho han guanyat tot i són de la casa. I fins i tot Xavi estaria una mica per sobre del porter, ja que ha guanyat més títols i ha estat finalista de la Pilota d'Or. Però mentre que Xavi és el primer a reconèixer que Messi és el millor jugador del món, Casillas no permet que Cristiano estigui per sobre seu. El líder del Madrid és ell, el porter, i punt. I aquí trobem l'origen de totes les tensions al vestidor blanc. Casillas no pot suportar que algú rebi més elogis, més premis que ell. I encara menys un portuguès que no ha guanyat res davant d'ell, que és campió del món. I per això escalfa el cap als seus compatriotes de la selecció per conjurar-los en contra del portuguès.

En canvi, a Can Barça hi ha un crac que es diu Xavi. Com a jugador és sublim, però com a persona és clau. Perquè, lluny d'egoismes, és generós. I sap donar a Messi el protagonisme que mereix. Amb ell la pau al vestidor està assegurada.

stats