DES DE LA CASTELLANA

Diferents maneres d'afrontar el Mundial del Brasil

Ara que tenim els 32 equips classificats per al Mundial, a molts catalans ens toca triar amb quina selecció anirem. Sento enveja de la manera com els ciutadans classificats s'il·lusionen per la cita. Però he notat que molts espanyols no només tenen una selecció. El seu suport absolut a Portugal m'ha sorprès. Un cop ha marxat Mourinho, els madridistes s'han rendit a Cristiano. Ara tornen a demanar la Pilota d'Or per a ell (es veu que si el guanya Messi el premi és una enganyifa) i donaven suport a Portugal en aquesta repesca. I torna a sorgir aquesta doble moral que últimament tant els acompanya.

Es veu que, per ells, Messi només pensa en el Mundial i no en el Barça. I, esclar, Neymar també es reservarà per a aquesta cita. Caram. I, en canvi, ¿el fet que Cristiano es classifiqui és una bona notícia? ¿Ell no pensarà en el Mundial? ¿No es reservarà? ¿No arronsarà la cama al mes de maig per si es perd la Copa del Món de seleccions?

El que no pot ser és no aplicar els mateixos criteris en els dos bàndols. Però també és cert que cada cas és diferent. Messi té tot el dret del món a centrar-se en el Mundial. És l'únic títol que no ha guanyat. Tots els altres ja els té a la vitrina. És normal que ho prioritzi. I ha donat tant al Barça que els culers ho entendran. Neymar, en canvi, acaba de fer el salt a Europa, i el que vol per sobre de tot és demostrar que és una estrella mundial. Ja tindrà ocasions de guanyar amb la seva selecció, però primer ho ha de fer amb el seu club.

I Cristiano? El portuguès té molt clar que ell és més de mitja selecció i, per tant, es necessita la seva millor versió si vol fer alguna cosa. Ah, i una cosa la té clara. Per molt que ara la majoria de madridistes s'alegrin de la classificació de Portugal, Cristiano no els pot ni veure. I és que tant a l'última Eurocopa com al Mundial de Sud-àfrica va ser Espanya qui els va enviar a casa. Si al Brasil passa el contrari, potser tots aquests que ara se n'alegren canvien la cara si s'acaba girant la truita.