DES DE LA CASTELLANA

Envalentit contra prudents

Feia temps que els dos grans de la Lliga no arribaven en bona forma al Clàssic. Sempre n’hi havia un de més favorit que l’altre, tot i que després al camp transmetés una sensació diferent. Aquest cop, però, tots dos tenen motius per presentar-se confiats al Bernabéu. El Madrid perquè porta una ratxa extraordinària i perquè la seva estrella Cristiano Ronaldo està en estat de gràcia golejadora. I el Barça perquè és el líder de la Lliga, no ha perdut cap partit i tampoc ha encaixat cap gol. I a més ja pot comptar amb Luis Suarez, i Messi arribarà extramotivat amb la possibilitat de batre el rècord de Zarra.

Però un cop més aquesta dualitat de sensacions que tenen les aficions respecte als seus equips es veu reflectida de manera diferent depenent del tarannà de cadascú. Així doncs, mentre el barcelonisme encara el partit amb cert respecte perquè juga fora de casa i sobretot per la qualitat del crac portuguès, a Madrid l’eufòria ha anat creixent a mesura que ens acostàvem al dia del partit.

La victòria contundent a Anfield a la Champions ha acabat de convèncer els seguidors blancs que s’emportaran els tres punts aquesta tarda i a més de manera clara i àmplia. Estan envalentits, molt envalentits. I un cop més la prepotència s’ha anat apoderant d’ells. Però aquest clima es respira més en l’ambient i l’entorn que no dins del vestidor de Chamartín. Mentre els aficionats creuen en la victòria i fins i tot en la golejada, el club envia un altre missatge.

No hi ha dubte que són significatives les paraules de Cristiano Ronaldo en què es queixava de l’horari i del calendari. Si bé són fetes en to moderat, denoten una certa idea de posar-se la bena abans de la ferida per si de cas no tot acaba com tenen previst. Fins i tot el fet que hagin mirat d’impedir que jugui Luis Suárez fent confirmar que la sanció acabava avui i no demà també deixa entreveure la inquietud que els produeix que l’uruguaià torni als terrenys de joc precisament al seu camp.

Perquè els mateixos protagonistes són conscients que no només són tres punts. Després del que passi avui al Bernabéu un dels dos equips pot sortir tocat i acusar-ho les properes setmanes. I com més amunt estiguin les expectatives, més dura serà la caiguda. Per una vegada la prudència i el seny català que acompanya els barcelonistes pot ser un avantatge per preveure alguna mala notícia. Segurament també hi ajuden els quatre punts de diferència que hi ha ara a la classificació. Però la prudència sempre és una gran acompanyant, en el món del futbol i també en el de la política.