Publicitat
Publicitat

DES DE LA CASTELLANA

Florentino enveja la premsa catalana

La premsa de Madrid es veu des de Catalunya com una mena de caverna mediàtica sempre remant a favor de Florentino Pérez o, tal com ho va anomenar Pep Guardiola, la central lechera. En canvi, el president del Madrid pensa just el contrari. Ell enveja la premsa de Barcelona i sempre que en té l’ocasió comenta als seus amics del Barça que tenen molta sort de tenir uns periodistes que defensin tant el club culer. És més, no entén què més pot fer per aconseguir exportar el model blaugrana al Madrid, de veritat, i per això intenta estar sempre accessible perquè li truquin per preguntar-li qualsevol tema. Florentino Pérez no acostuma a aparèixer gaire en públic, però, en canvi, parla diàriament amb desenes de periodistes. I, per això, quan surt una informació que creu que pot perjudicar greument el vestidor o el club, prefereix sortir i desmentir-la. Ho acostuma a fer un cop a l’any, ja sigui per negar una lesió crònica de Gareth Bale o per assegurar que els capitans no li havien demanat el cap de José Mourinho en forma d’ultimàtum.

Aquesta vegada va considerar que els seus dos diaris As i Marca l’atacaven i per això va convocar la roda de premsa d’urgència. Sobretot l’ As, que en portada oferia els resultats d’una enquesta en què buscaven culpables, i, si bé a ell només li donaven un 17%, per sota dels jugadors i l’entrenador, el percentatge el va trobar massa elevat. I el Marca explicava que, segons el que passés al Camp Nou, podria destituir Carlo Ancelotti. I no, no ho farà. Perquè prefereix que sigui l’opinió pública qui el faci fora quan la situació sigui insostenible i perquè no vol cremar Zinédine Zidane, que ja el veu candidat a entrenador la temporada que ve.

El que Florentino no suporta és quan les informacions que es publiquen als diaris de Madrid no coincideixen amb la versió oficial. I per això té una guerra oberta amb els dos diaris, sobretot amb l’ As i amb el seu director, Alfredo Relaño, des de fa anys. Fins al punt que els ha retirat les promocions a tots dos, és a dir, que no poden vendre productes oficials del Madrid juntament amb el diari, cosa que els suposa una manca de vendes important.

El que és curiós de tot plegat és que cadascú vol el que no té. I mentre el Barça critica la caverna pel fet d’escriure al gust del Madrid, els blancs pensen el mateix de la premsa de Barcelona. I, segurament, el que cap dels dos vol entendre és que els periodistes es dediquen a fer la seva feina, sense anar al dictat de ningú. O almenys així hauria de ser.

Històries de superació esportiva