DES DE LA CASTELLANA

Florentino envia un missatge reconciliador

La compareixença d’ahir de Florentino Pérez davant dels mitjans de comunicació per explicar els comptes del seu club no és fruit de la casualitat. De fet, només cal remuntar-se a l’any passat per veure que no ho va fer i es va limitar a tenir reunions privades amb els socis compromissaris. I per què ho ha fet ara? Doncs perquè li ha interessat. Necessita enviar un missatge de tranquil·litat als seus aficionats i sobretot traçar una línia de pau amb Jorge Mendes, amb el qual les relacions s’han complicat en aquest tancament de mercat. Des que ha assumit el càrrec de secretari tècnic ha pres algunes decisions impopulars que s’han agreujat amb la derrota a la Lliga a Anoeta. Bàsicament no ha agradat el fet que s’hagi desprès de Di María i Xabi Alonso i hagi portat Chicharito en lloc d’un il·lusionant Falcao.

Aixoplugat sota uns números impecables que registren un rècord d’ingressos, va deixar clar que els que han marxat és perquè volien, ja que tenien contracte en vigor i al Madrid no s’hi queda qui no hi vol estar. I pel que fa als fitxatges va passar la patata calenta al seu entrenador, dient que la renúncia a Falcao va ser responsabilitat d’Ancelotti. Per tant, primera part del missatge enviada: ell no té cap culpa, simplement el club ha d’estar per sobre dels noms propis i s’ha de respectar l’opinió de l’entrenador.

La segona part del missatge era més complicada i sobretot més important: estendre la mà a Cristiano Ronaldo i per extensió a Jorge Mendes. Florentino és conscient que enemistar-se amb el representant portuguès no és bo i més quan bona part dels cracs de la plantilla estan a les seves mans. Un cop tancat el mercat és moment d’acostar postures i buscar la pau. El Madrid necessita Cristiano i la influència de Mendes és bàsica per al rendiment i l’estat d’ànim del jugador.

I per això era tan important dir aquestes dues frases: que Cristiano és el millor jugador del món i que continua sent el que més cobra amb diferència de tota la plantilla. Dos titulars que, per cert, són els que més han destacat la premsa pròxima a la directiva blanca. El missatge havia de quedar clar i Jorge Mendes ara ha de recollir el guant enviat per Florentino i restablir les relacions.

El president del Madrid ja ha preparat el terreny perquè tot torni a la normalitat. Ara només li falta la part esportiva i ja ha avisat Ancelotti que no pot repetir-se el que va passar a Anoeta. Es pot guanyar o perdre, però no es pot dubtar de l’actitud de l’equip. I si ha de fer canvis que els faci, fins i tot a la porteria…