Ja temen Messi

Reconec que jo sóc del sector crític. I la veritat, aquesta temporada li demano una mica més al Barça. És cert que és gairebé impossible repetir aquella excel·lència de fa un parell d'anys, però això no treu que el joc de l'equip entrenat pel Tata Martino podria millorar bastant. Això seria reobrir altra vegada el debat sobre l'estil, i aquesta no és la meva intenció.

Durant l'aturada nadalenca, com suposo que tothom, he compartit àpats amb família, amics i companys de feina. I, per la meva situació, molts han estat a Madrid i hi havia seguidors de l'equip blanc. Tema polític a banda, el futbol ha dominat les converses. I la conclusió que en trec, sorprenent-me a mi mateix, la resumiria aquella frase que deia un expresident del Barça: que no estem tan malament.

El Barça lidera la Lliga, segueix viu a la Copa amb un quadre bastant assequible i ha passat primer de grup a vuitens de final de la Champions League. I això que durant l'últim mes no ha tingut ni el seu porter titular ni el jugador considerat com el millor del món. I aquí hi ha la clau de tot plegat: Leo Messi. El jugador argentí ha estat fent una mena de pretemporada a l'Argentina i les imatges que han arribat fins aquí són prometedores de veure la millor versió del deu blaugrana.

I aquesta sensació també la tenen a Madrid. Per molt que s'omplin la boca de l'estat de forma de Cristiano Ronaldo, que és innegable que està en un moment extraordinari, saben que si Leo Messi vol, el Barça pot ser impecable. Coincideixen que el punt feble blaugrana és la defensa, però just aquest any Víctor Valdés està esplèndid. I, sobretot, el crac argentí. La seva ombra és llarga, i no ha calgut que torni a saltar al terreny de joc perquè comenci a atemorir els seus rivals.

I és curiós que hagin estat madridistes els que m'han acabat convencent que el Barça d'aquesta temporada pot fer història. Perquè podem estar d'acord que Xavi ja no és el d'abans, però no s'ha oblidat de jugar a futbol i de manar al mig del camp. A més, Pedro i Alexis es barallen per qui marca més gols, mentre Neymar s'adapta a una velocitat rècord. Vaig acabar l'any veient l'ampolla mig buida i ara, reconec el meu error, ja la veig mig plena.

Per tant, les expectatives blaugranes són més que bones, mentre que les madridistes potser s'acabaran conformant amb una Pilota d'Or i un Pitxitxi com a únics trofeus d'aquesta temporada. Tot i que, coneixent Leo Messi, és capaç de remuntar aquests 11 gols que té de desavantatge amb el màxim golejador de la Lliga en els 21 partits que queden. O no?