DES DE LA CASTELLANA
Misc 03/08/2013

L'arribada de Bale a l'equip de Cristiano

i
Carles Fité
2 min

El Madrid fitxarà Bale per uns 120 milions d'euros. Ens hem tornat bojos. No entraré en una reflexió demagògica sobre el moment de crisi que vivim, perquè cadascú amb els seus diners pot fer el que vulgui. Però sí que em pregunto d'on treu els diners Florentino. Suposo que ja no deuen ser de Bankia. Econòmicament és una operació que se m'escapa, massa milions perquè el meu cap els pugui assimilar. Sembla difícil, en tot cas, que es puguin recuperar amb la venda de samarretes. Però prefereixo centrar-me en l'aspecte esportiu.

El primer que em ve al cap és si realment el Madrid necessita un jugador com Bale. Havent marxat Higuaín, segurament els convindria més un davanter pur. Però, pressionats pel fitxatge de Neymar al Barça, necessiten un jugador mediàtic. I l'escollit ha estat aquest britànic, que es convertirà en el fitxatge més car de la història. Un honor que li prendrà ni més ni menys que a Cristiano Ronaldo. I alerta, perquè aquí hem tocat os.

Hem passat moltes pàgines, tertúlies i minuts parlant de la relació entre Neymar i Messi, i potser ja va sent hora que parlem de la que poden tenir Bale i el portuguès. Per començar, que algú sigui més car que ell no li farà cap gràcia. Ni que jugui en una posició semblant a la seva. Ni que vingui com a gran estrella, quan l'any passat va fer 21 gols a la Premier, per 34 d'un Cristiano, per cert, pendent de renovar. Li queda aquesta temporada i una altra i podria marxar gratis el 2015 sense deixar ni un cèntim a la caixa blanca. De fet, des del Bernabéu ja parlen de Bale com el nou Cristiano, cosa que tampoc li fa gens de gràcia.

Si fins ara havia de competir amb Messi, només li faltava que li posessin un altre rival al seu vestidor. Neymar ha vingut amb la lliçó apresa: sap que Messi és el millor del món i ho repeteix per activa i per passiva. Però Gareth Bale no queda clar que assumeixi aquest rol de secundari amb Cristiano Ronaldo.

Encara se m'acut, però, un escenari pitjor: que el dia de la presentació digui que per ell el millor jugador del món és Messi. Llavors sí que tindríem un bon sidral a Chamartín.

stats