Misc 31/03/2012

L'operació sortida de José Mourinho

i
Carles Fité
2 min
Florentino Pérez creu que si José Mourinho marxa no seria "la fi del món".

MADRIDEstan canviant els aires que bufen pel passeig de la Castellana. El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, ja en té prou de José Mourinho. Ha donat el club en safata de plata al tècnic de Setúbal i ha deixat que el portuguès faci i desfaci al seu gust. Però tot té un límit. Evidentment, no el farà fora. Però sí que, si cal, li farà l'empenteta final perquè Mou deixi el club blanc.

Al president del Madrid no li agrada que estigui constantment criticant la pròpia afició i sobretot algunes actituds de falta de respecte a la institució blanca. Com per exemple deixar-se veure a Londres comprant una casa o filtrar a través del seu portaveu que a final de temporada marxarà del club per tornar a Anglaterra. Perquè una cosa és que et posin les banyes i l'altra és que mentre te les estan posant ho estiguin veient tots els teus veïns. I Florentino Pérez no vol ser cornut i a sobre haver de pagar el beure.

Per tant, el president blanc ha passat durant les últimes setmanes a l'atac. I ha començat a moure la seva guàrdia pretoriana perquè intenti conscienciar l'aficionat blanc a través de la premsa que si José Mourinho marxa del club no passarà res. De fet, la resposta oficial de Florentino Pérez quan parles amb ell sobre el futur del tècnic portuguès és ben clara i concisa: "Mourinho seguirà la temporada que ve. Ara, si marxa no és la fi del món". Una segona part de resposta impensable ara fa uns mesos.

L'altra part de l'estratègia consisteix a fer entendre al madridista que és millor que marxi Mou, un home que està de pas pel Bernabéu, que no el porter, capità i heroi Iker Casillas, que és patrimoni del club. I, per tant, airejar i exagerar la mala relació -que existeix i és real- entre el porter internacional madridista i l'entrenador. Les enquestes que remena el president no deixen dubtes: si s'ha de triar, el 91% dels aficionats del Reial Madrid es quedarien amb el porter i la resta amb l'entrenador portuguès.

El contracte de Mou

I per si en quedava algun dubte, des dels despatxos del Reial Madrid també es deixa clar que el contracte del que va ser tècnic de l'Inter és una fórmula de 2+2. És a dir, va firmar per quatre anys, però després dels dos primers qualsevol de les dues parts pot trencar el contracte unilateralment i sense pagar cap tipus d'indemnització. Una invitació a marxar en tota regla. Una invitació que Mou ja fa temps que ha acceptat.

stats