13/10/2012

Operació remuntada

2 min
Operació remuntada

Gairebé una setmana després del clàssic podríem dir que tot està pràcticament igual. El Barça i el Reial Madrid han reaccionat igual que quan surten les audiències de ràdio: tothom ha guanyat. Des de Barcelona se'n fa una lectura positiva, a causa de la defensa de circumstàncies i les últimes ocasions de Montoya i Pedro, que haurien pogut deixar els tres punts al Camp Nou. I des de Madrid, també. I potser això és el que més sorprèn.

Particularment, crec que els de Mourinho van deixar passar una altra oportunitat (ho haurien pogut fer també a la primera part de la tornada de la Supercopa) de golejar el Barça i deixar el seu rival molt tocat. Però com ja va passar fa un parell de mesos al Bernabéu, aquest Barça dels últims anys té un caràcter competitiu admirable, que fa que si li dones unes dècimes de vida les aprofita i es refà completament.

Per això em sorprèn que a Madrid la sensació sigui que es va posar la primera pedra de la remuntada. Més que res perquè fa una mica de mandra començar a pensar en espíritus Juanito i aquestes coses durant els pròxims vuit mesos de competició.

I una altra de les coses que més m'ha sorprès del clàssic és que, sent un dels més tranquils dins del terreny de joc dels últims anys, està sent un dels més embolicats fora del camp, un cop van finalitzar els noranta minuts. Primer Pepe acusa Iniesta de fer teatre, després Tito li replica recordant la duresa del central, Iniesta afegeix que no és cert i que Pepe ofèn, i el portuguès remata dient que la veritat cou. I per acabar-ho d'arrodonir, apareix Piqué per dir que Mourinho busca ara els embolics a la seva pròpia casa. I jo m'imagino el tècnic de Setúbal al·lucinant escoltant tot el ball de declaracions i l'enrenou que s'està armant per un cop que ell no ha obert la boca.

M'asseguren des del Madrid que Mourinho no entrarà en cap provocació i que no té intenció de respondre a ningú, ni a Tito, ni a Iniesta, ni a Piqué. Però a mi em costa de creure. De fet, ¿us imagineu Tito fent de Mourinho i Mourinho fent de Pep? Si al final encara trobarem a faltar les provocacions de Mourinho...

stats