Quan la Pilota d'Or és com un títol

Ahir es van acabar les votacions per escollir el millor jugador del món després que Joseph Blatter decidís allargar uns dies el procés. Leo Messi n'és el guanyador de les últimes quatre edicions, i ho ha estat d'una manera natural i evident pel seu talent al terreny de joc. A vegades acompanyat de tots els títols que havia disputat, i d'altres amb només una Copa del Rei però amb gols i partits inoblidables.

L'aficionat del Barça està orgullós de tenir al seu equip el millor jugador del món i que així se li reconegui. Però mai s'ha tingut la necessitat de fer-ne campanya. Bàsicament els mateixos companys, entrenadors o directius s'encarregaven d'explicar a les rodes de premsa que tenir Messi al costat ja els fa sentir-se privilegiats. En aquest segle XXI, en què el Barça ha guanyat un munt de títols, les distincions individuals són un complement perfecte i atractiu al palmarès de tot l'equip. Com l'any en què els tres finalistes eren tots jugadors de La Masia: Messi, Xavi i Iniesta. Un motiu més d'orgull i de reafirmar-se en el fet que el projecte blaugrana és sòlid i es cuida molt el planter.

Explico tota aquesta naturalitat per contrastar-ho amb la campanya que s'està fent a Madrid perquè li donin la Pilota d'Or a Cristiano Ronaldo. Segurament se la podria merèixer, ja que està fent un bon any, però és una opinió subjectiva i cadascú pot tenir la seva. El que em sobta és que gairebé s'hagi convertit en una qüestió d'estat. I és que fins i tot Mariano Rajoy s'ha posicionat públicament al seu favor (tot i que això no tinc clar que sigui un factor positiu per a ell). I aquesta setmana en el partit de Champions s'han repartit 45.000 caretes amb la seva cara, una acció acompanyada d'un mosaic que reivindicava el premi.

Segurament Blatter no va estar encertat en la imitació que va fer de Ronaldo. I això ha encès una mica més encara els ànims a la parròquia blanca. El que està clar és que a Madrid tenen una dependència molt gran del portuguès i necessiten que estigui content. El volen mimar perquè saben que més de mig equip depèn de l'estat de gràcia de Cristiano. I també tenen una mica de gana. Fam de títols.

Està molt bé presumir de tenir nou Copes d'Europa. Però viure de records tampoc és agradable. En l'última dècada han guanyat tres Lligues, una Copa del Rei i dues Supercopes d'Espanya. I l'última vegada que un jugador blanc va guanyar la Pilota d'Or va ser ni més ni menys que Fabio Cannavaro i perquè havia guanyat el Mundial amb Itàlia. Normal que valorin tant aquesta Pilota d'Or.