22/10/2011

La 'barcelonitis' de Mourinho continua intacta

2 min

Aquest Barça tan espectacular de què estem gaudint aquests últims anys també està ajudant a canviar moltes coses de la història del futbol a l'Estat. Òbviament la història de la selecció espanyola, per exemple, que s'ha nodrit de jugadors de La Masia i de l'estil blaugrana per tal de proclamar-se campiona del món. Però també ha fet canviar el victimisme. Fa unes dècades, el Madrid erael equipo del gobierno, a qui els àrbitres sempre afavorien, i el Barça el gran perjudicat. Ara això ha fet una volta de 180 graus. I quan ho veiem des del prisma blaugrana, ens sona tot a excuses barates.

De fet, aquesta seria una bona lliçó per aprendre: quan canviï el cicle, que segurament passarà tard o d'hora, per desgràcia, no podem tornar a caure en el parany de pensar que no es guanya per culpa dels altres. Buscar culpables externs. El problema serà que alguna cosa s'estarà fent malament. I només ens caldrà recordar el que està vivint el Madrid ara: buscant excuses arreu sense ni una mica d'autocrítica.

Durant molts anys hem hagut de sentir aquella paraula tan repetida demadriditis. A Can Barça hi hamadriditis. I segurament tenien raó. Però ara aquesta malaltia ha agafat el pont aeri i ara a Madrid hi habarcelonitis. I només cal sentir qualsevol roda de premsa de Mourinho. D'aquesta temporada i de l'anterior. Sempre comparant els arbitratges que rep ell i altres equips. El que li deixen fer a ell i a altres entrenadors. Les targetes que veuen ells i les que no veuen d'altres. Els equips que els toquen als sorteigs a ells i a altres equips...

En totes les rodes de premsa hi ha una comparació com a mínim per poder fer-se la víctima. Amb més o menys gràcia. I afortunadament Guardiola mai ha caigut en les provocacions. Bé, només una vegada. Una única vegada en què Mourinho, en lloc de parlar d'altres entrenadors, va nombrar directament el Pep. La resposta del de Santpedor la sabem tots: al Bernabéu just abans de l'anada de les semifinals de Champions. I tots recordem aquella eliminatòria. Sí, Mourinho també. Un any després, sembla que no ha après la lliçó d'aquelles semifinals perquè la trajectòria és absolutament paral·lela a la de la temporada passada. Se'n diu barcelonitis. I si no sap el que significa, que ho busqui a internet, que sembla que hi és molt aficionat.

stats