DES DE LA CASTELLANA

El clàssic no és un partit més

La versió oficial que sentirem aquests dies és que el Madrid no vol pensar ni un instant en el Barça fins que no hagi jugat amb el Liverpool dimecres. Però, en el fons, no es parla d’altra cosa. Des de la planta noble del Bernabéu fins al vestidor. Perquè una cosa està clara: li tenen moltes ganes al Barça.

És veritat que són els actuals campions d’Europa i fins i tot que van guanyar-los la final de la Copa a València, però ja han passat diversos mesos i el panorama actual és bastant diferent. Esportivament i políticament, perquè tot es barreja. I només ha faltat el reportatge del periodista Carles Torras que ha emès TV3 en què es relaciona el Madrid amb el franquisme.

El partit es jugarà ni més ni menys que 15 dies abans del 9-N i a la capital de l’Estat, que és l’enemic de Catalunya, que diria Artur Mas. I els aficionats preparen un ambient hostil que anirà més enllà del futbol. Si al Camp Nou es canten crits d’“Independència” al minut 17.14, a Madrid estan preparant alguna alternativa per aprofitar la repercussió mundial del partit per escenificar una Espanya unida i fidel a la Constitució. Veurem com se’n surten.

Per a Florentino no és un partit més. Sap que és l’ocasió per justificar l’aposta esportiva que ha fet ell tot solet aquesta temporada. I el vestidor es vol treure l’espineta clavada que els queda de l’any passat, quan el Barça es va endur els dos partits de Lliga, i el del Bernabéu, a més, amb hat trick i exhibició de Messi.

Un Messi que reunirà totes les mirades perquè pot batre el rècord de màxim golejador de la història de la Lliga als nassos dels madridistes, i de Cristiano. I és que els dos cracs saben que el clàssic que juguin marcarà la seva lluita per la Pilota d’Or. Fins i tot alguns dels jugadors més atrevits del Madrid asseguren que volen que el Barça no encaixi cap gol contra l’Eibar perquè arribin al Bernabéu amb la porteria imbatuda i que siguin ells els primers a inaugurar-la. Estan envalentits. Benzema està jugant els millors minuts de blanc i Cristiano és el clar Pitxitxi de la Lliga amb 13 gols, els mateixos que Neymar i Messi junts.

A la pràctica, qui guanyi només sumarà tres punts a la classificació. Però és evident que sobre el terreny hi ha molt més en joc. Guanyar o perdre segur que marcarà l’estat d’ànim de cada equip en les setmanes següents. I com que l’esport i la política estan sempre barrejats, si al Camp Nou es crida “Independència” cada setmana, guanyar al Bernabéu amb una petita senyera a la samarreta segur que també seria significatiu.